Χωρίς φοιτητικά τραπεζάκια παραμένει η Νομική Σχολή της Κομοτηνής από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η διάθεση των φοιτητών είναι στραμμένη στη διατήρηση μιας σχολής, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, και με δράσεις που θα διενεργούνται από τους ίδιους, με αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον τους.


Μια ημερίδα αφιερωμένη στην Ιστορία, και συγκεκριμένα στον τρόπο, με τον οποίο αυτή διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, διοργάνωσε το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Το παρόν έδωσαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


«Το κέντρο υγείας Σαμοθράκης βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχουν έτοιμα η μελέτη και τα χρήματα, φωνές που ακούγονται στοχεύουν αλλού», αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου Γιώργος Καΐσας για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στην μονάδα υγείας του νησιού. Ο ίδιος εξέφρασε την στήριξη του στο πρόσωπο του δημάρχου Θανάση Βίτσα, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.


«Είναι ντροπή σαν κοινωνία να έχουμε ένα τέτοιο κτήριο, η διοίκηση θα πρέπει ν αναλάβει δράση», δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΑ, αναφορικά με τα προβλήματα της υποδομής της κτηριακής εγκατάστασης. Εκ μέρους της διοίκησης ο Δημήτρης Αδαμίδης επισημαίνει ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και η αντιμετώπισή τους γίνεται βάση προτεραιοτήτων.


Η καταβολή του τέλους διοδίων για τα εταιρικά αυτοκίνητα και η προκήρυξη του νέου προγράμματος ΈΣΠΑ, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος, για τους βιοτέχνες και τους βιομηχάνους του Έβρου. Τα εν λόγω ζητήματα συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας στην Αλεξανδρούπολη.


«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, είναι ντροπή μας να χάνουμε χρήματα κι επιχειρήσεις εξαιτίας του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου», αυτό μεταξύ άλλων κατήγγειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε ότι αφορά στη διεξαγωγή ελέγχων στο μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου.  Στέλιος Μωραΐτης στηλίτευσε τη στάση της ελληνικής πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θέτοντας επίσης και ζήτημα υποστελέχωσης.


Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Πρόκειται για την τοποθέτηση δύο αντλιών θερμότητας των υδάτων, που έρχονται να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα συλλόγων και αθλητών.


Η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, τα δεδομένα, οι προοπτικές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας εκδήλωσης του επιμελητηρίου Έβρου. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το παρόν έδωσαν βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, και επιχειρηματίες. Στους χαιρετισμούς όλων κυριάρχησε το μέλλον του επιχειρείν και η άρρηκτη σύνδεση του με την αναπτυξιακή πορεία του νομού και της Θράκης.


Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Έβρου «Ο Μίνωας» που μετρά σαράντα ένα χρόνια ίδρυσης, πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Οι παρευρισκόμενοι ήταν σε θέση να  «ταξιδέψουν» υπό τον ήχο της κρητικής λύρας στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps