Τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και τη σύγκρουσή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, πυροδότησε η συζήτηση του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου. Σε υψηλότατους τόνους συγκρούστηκαν επίσης ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε ένα νομοσχέδιο που πέρασε μεν, προκαλώντας ωστόσο σημαντικές εσωκομματικές αντιδράσεις στην κυβέρνηση.


Εκτός της ατζέντας του Eurogroup, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, ήταν ύστερα από καιρό η Ελλάδα. Το γεγονός αυτό  ωστόσο, δεν σημαίνει πως συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα, η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και το θέμα της εκκρεμούσας υπο-δόσης των 800 εκατ. Ευρώ. Στο τραπέζι βρέθηκαν επίσης και οι μελλοντικές αλλαγές που σχεδιάζονται στην Ευρωζώνη, με κυρίαρχη τη δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.


Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, η διαχείριση των συνόρων, η συνθήκη Σένγκεν, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας στην Ευρώπη αποτέλεσαν τις κύριες αιχμές της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δύο άνδρες ανέδειξαν το γεγονός πως, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων: Κυβέρνησης, τοπικών Αρχών, κοινωνίας πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κρίνοντας ως αναγκαία και τη συνδρομή όλων των Κρατών-Μελών, έτσι ώστε να μην αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Ιταλία.


Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεταφέρει εικονικά την έδρα τους στη Βουλγαρία αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το υπουργείο Οικονομικών με σαρωτικούς ελέγχους θα βάλει τέλος στο «πάρτι» με ΑΦΜ Βουλγαρίας, ενώ σε επόμενο στάδιο θα ανοίξουν και θυρίδες.


Η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη νέου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως αποτελεί νέο θέμα διαμάχης μεταξύ του Ποταμιού και της Φώφης Γεννηματά. Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε σε στελέχη εργατικών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη.


Στα ζητήματα της ανεργίας και της απασχόλησης επικεντρώνεται το 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται σήμερα στη Νίκαια. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο Κ. Μητσοτάκης αφού άκουσε τους πολίτες του πρώτου πάνελ τόνισε ότι «βούληση μας είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με φορολογικά κίνητρα, απλοποίηση των διαδικασιών, καλύτερη κατάρτιση, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της επιχειρηματικότητας και της ανάληψης του ρίσκο».


Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση τόσο εκ μέρους του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και του κομμουνιστικού κόμματος. Η νέα δημοκρατία έκανε λόγο για απαξιωμένο πρωθυπουργό στον οποίο δεν δίνει κανένας πλέον σημασία, ενώ ο το κομμουνιστικό κόμμα για διαγωνισμό γελοιότητας ανάμεσα σε Αλέξη τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη


Τη διαβεβαίωση ότι διανύουμε την τελευταία αλλά και κρίσιμη φάση, πριν την καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, το καλοκαίρι του 2018 έδωσε εκ νέου ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. «Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκει την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου και είναι ίσως η πλέον κρίσιμη. Το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του, και μόνη απαραίτητη προϋπόθεση πλέον είναι η ασφαλής ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης», τόνισε ο κ.Τσίπρας


Δεκτό, με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, έγινε στο Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την Ταυτότητα Αλλαγής Φύλου. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προέβη σε ευθεία επίθεση –κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία- επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο έχει αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους στους οποίους αφορά.


Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, επιτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο. Αυτό τόνισε από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, τόνισε και πάλι την ανάγκη για ιδιωτικές επενδύσεις για το καλό της χώρας.


Στη Βάρνα διεξήχθη η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Βαλκάνια και η σημαντική τους προοπτική βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο. Στη συζήτηση μεταξύ των 4 πρωθυπουργών, και ιδίως με αυτόν της Βουλγαρίας, βρέθηκαν εκ νέου η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα, με γνώμονα την διακρατική προοπτική των έργων σε ενέργεια και μεταφορές. Και οι τέσσερις χώρες μπορούμε να παίξουμε έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο, για τη συν-ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.


Πρόθεση μας να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό τόνισε από τις Σέρρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα κίνητρα και στα μέτρα που έχει θέσει ως προτεραιότητες για αυτό το σκοπό το κόμμα του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού στη χώρα.


Σελίδα 9 από 129

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps