Εκδήλωση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ – Ο δρόμος για την Ασφάλεια», διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιό της,  παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος για την οδική ασφάλεια, με παρόντα και ομιλητή τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στόχος του κόμματος είναι η μείωση -κατά 50%- στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία.


Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην υγεία, της περιόδου 1997-2014, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής καθώς έγινε δεκτή η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επί 279 βουλευτών που ψήφισαν, θετικά στην κυβερνητική πρόταση ψήφισαν 187 βουλευτές και αρνητικά ψήφισαν 71. Επί της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή που θα συμπεριλάμβανε και τη διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θετικά ψήφισαν 107 βουλευτές, 151 ψήφισαν "όχι", ενώ "παρών" ψήφισαν 21 βουλευτές.


Υψηλούς τόνους, αλληλοκατηγορίες και εκατέρωθεν σφοδρές επιθέσεις, πυροδότησε η συζήτηση των προτάσεων σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της διαχείρισης και των δαπανών Υγείας. Κάποιες από τις θέσεις των επικεφαλής, αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης, και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στα αποσπάσματα που ακολουθούν.


Δύο ύποπτοι ένας Ιρακινός και ένας Γερμανός υπήκοος συνελήφθησαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γερμανικά μέσα, για την επίθεση στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, λίγο πριν τον αγώνα της ομάδος με τη Γαλλική Μονακό, στο πλαίσιο του Champions League. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Μειώσεις διαρκείας σε παλαιές και νέες συντάξεις φέρνουν ο νόμος Κατρούγκαλου και η συμφωνία της Μάλτας. Το αποτέλεσμα είναι εκατομμύρια συνταξιούχοι να έρθουν αντιμέτωποι με περικοπές, που θα φθάσουν ακόμη και το 40%.


Η ολοκλήρωση αυτού του έργου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, το συμβολισμό ότι ανοίγουν δρόμοι μπροστά μας. Ανοίγει, όμως, και ο δρόμος για να μπορέσουμε σύντομα να βγούμε από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, την πολυετή κρίση και την πολυετή οικονομική επιτροπεία. Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, στην τελετή παράδοσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών.


Οι στόχοι του πλεονάσματος για το 2018 είναι βέβαιο πως θα επιτευχθούν και το δημοσιονομικό πλεόνασμα των μέτρων που θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος, θα είναι μηδενικό. Αυτό τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Μάλτας, διαβεβαιώνοντας, για ακόμη μια φορά, πως η συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους, θα ανοίξει το δρόμο εξόδου από την επιτροπεία.


Τα συλλυπητήρια μόνο δεν αρκούν, πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι στην τρομοκρατία και στη βαρβαρότητα της. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και αλλού, πρέπει να τελειώσει. Σαφές και ρητό μήνυμα ενάντια στην Τρομοκρατία, με αφορμή τα χτυπήματα στην Αίγυπτο, έστειλε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, από το Μεσολόγγι. Όσα είπε, αμέσως τώρα.


Με 113 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 12 λευκά, υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο που εισηγήθηκε η Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, ενημέρωσε τα μέλη της για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Μάλτας, τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση και για τα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν τώρα και να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος. Μίλησε για θετικά ισοδύναμα, ενώ εξαπέλυσε εκ νέου, δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας ανοιχτά για διαπλοκή και εγχώρια συμφέροντα.


Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στους κυβερνητικούς χειρισμούς, με αφορμή τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, αλλά και στη ΔΕΗ και στην αγορά ενέργειας εν γένει, εξαπέλυσαν ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος Βασίλης Κικίλιας και Κώστας Σκρέκας αντίστοιχα.


Άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο TAXISnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016. Τα πρώτα πέντε λεπτά λειτουργίας του συστήματος, υποβλήθηκαν 100 δηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στο σύστημα έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών, που έχουν στείλει τόσο οι εργοδότες όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Δεν κρύβουμε ότι στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος -το 2019 και 2020- που εμείς δεν θα επιλέγαμε, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, τόνισε, θα ληφθούν μέτρα που θα δημιουργούν μηδενικό οικονομικό ισοζύγιο τα οποία θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοσθούν ταυτόχρονα.


Σελίδα 8 από 92

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps