«Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων, υπάρχουν κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων με πρώτη τα μπλόκα». Αυτό ανέφερε, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Έβρου, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες προέταξαν συγκεκριμένα αιτήματα, με τον Βαγγέλη Αποστόλου να δεσμεύεται για την ικανοποίηση κάποιων εξ’ αυτών, και τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να τηρούν στάση αναμονής.


Την προοπτική εμπλοκής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στη διαχείριση του Αερολιμένα «Δημόκριτος», συζήτησαν ο Δήμαρχος με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του τελευταίου στην περιοχή. Το θέμα τέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συνάντησε τόσο θετικές, όσο και αρνητικές αντιδράσεις και γνωμοδοτήσεις από το Σώμα.


«Λουκέτο» μπήκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Ορεστιάδας, ύστερα κι από την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής για αναστολή της λειτουργίας του. Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι οι υγειονομικές παραβάσεις βρίσκονται σε διαδικασία επιδιόρθωσης, με την επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας - Τόπος να Ζω» να κάνει λόγο για σημαντικές  ευθύνες.


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών, ζητούν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, προκειμένου να προχωρήσει –χωρίς επιπρόσθετο κόστος και χρονοτριβές- η διαδικασία αποκατάστασης των κατοικιών στη Χώρα. Με επιστολές τους, επισημαίνουν πως λόγω του χαρακτηρισμού της, ως παραδοσιακού οικισμού, οι κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν εξ ολοκλήρου μηχανικό, προκειμένου να εκπονήσει μελέτη για να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, από την καταστροφική κακοκαιρία της 25ης Σεπτεμβρίου.


«Φωτιές άναψε» η ομιλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δηλώνει πως ο κύριος Μέτιος έβγαλε προεκλογικό λόγο, καλώντας μάλιστα τον Περιφερειάρχη, να προσέχει τα λεγόμενά του, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος.


Στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας θα βρεθούν, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, η πρυτανική αρχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Ροδόπης, για το ζήτημα της ίδρυσης 4ου τμήματος νομικής σχολής στη χώρα. Στον απόηχο σχετικής ευρείας σύσκεψης που διεξήχθη, μεταξύ θεσμικών και εκπροσώπων συλλόγων στην Κομοτηνή, η συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου, έρχεται προκειμένου να ζητηθούν διευκρινίσεις και τα κοινά επιχειρήματα, οι προβληματισμοί και τα αιτήματα να τεθούν στον Υπουργό.


«O κύριος Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση δίνουν στίγμα ρουσφετολόγων και παλαικομματικών, ενώ πλασάρονται ως κάτι νέο». Έτσι χαρακτήρισε ο Δικηγόρος και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση, με αφορμή όσα διακινούνται περί δημιουργίας 4ης Νομικής Σχολής στη χώρα. Απόσπασμα όσων ανέφερε, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά» του ΔΕΛΤΑ fm 102.3, ευθύς αμέσως.


«Όσα περισσότερα σκάφη έχει η Περιφέρεια, τόσο καλύτερη αστυνόμευση κάνει. Το ζήτημα έγκειται στα διεθνή ύδατα, εκτός των έξι ναυτικών μιλίων». Αυτό μεταξύ άλλων  διευκρίνισε ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Νικόλαος Παπανικολόπουλος, αναφορικά με τις παραβιάσεις χωρικών υδάτων που αναφέρονται στο Θρακικό πέλαγος, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps