Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Σταθερότητος, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας και Κλάους Ρενγκλινγκ, αναφέρθηκαν στην πορεία του ελληνικού προγράμματος και αμφότεροι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, τονίζοντας πως η Ελλάδα, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της μετά το τέλος του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.


Το χάος με τα σκουπίδια είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Κικίλιας, επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και υπογράμμισε τα ερωτήματα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε το κόμμα του, αναφορικά με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην υπόθεση του ισοβίτη για την πρωτοφανή ποσότητα ναρκωτικών στη χώρα.


«Οι κάποιες βελτιωμένες προτάσεις δε λύνουν το πρόβλημα. Η απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι να εισακουστεί η πρότασή μας». Αυτό, τόνισε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για το θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας.


Σε επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στο πλαίσιο της δευτερολογίας του ο Υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της κυβερνητικής τροπολογίας για το θέμα της καθαριότητας. Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως η πρόταση επιχειρεί να προκρίνει τη βέλτιστη δυνατή λύση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για εμμονή παραχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες.


«Η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους». Με αυτά, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε δριμύτατη επίθεση σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε μάλιστα, πως στάση της Νέας Δημοκρατίας κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας.


Για τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Υπουργό Εσωτερικών ως πολιτικό απατεώνα, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ΔΕΗ.


Σε αυτοψία στον οικισμό της Βρίσας, που επλήγη περισσότερο από τον μεγάλο σεισμό της Μυτιλήνης, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε την ανάγκη «η Ευρωπαϊκή Ένωση να φτάσει μέχρι τα όρια των θεσμικών της δυνατοτήτων για να μπορέσει να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του έργου της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων της Βρίσας και των άλλων 12 οικισμών»


Στον απόηχο των αλλαγών στην εκπαίδευση θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Προβλήματα του κλάδου, εργασιακά, συνταξιοδοτικά αλλά και οι αλλαγές που προωθούνται θα αναλυθούν από τους εκπαιδευτικούς της χώρας.


Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζοντας όπως λένε τον αγώνα για να εισακουστεί η δική τους πρόταση. Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα με τα βουνά σκουπιδιών σχεδόν σε όλη τη χώρα. Το χρονικό της συνάντησης, ευθύς αμέσως.


Την τροπολογία με τις βελτιωμένες διατάξεις της κυβερνητικής πρότασης αναφορικά με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, παρουσίασε στη Βουλή Ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως δίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να καταγράψει τις ανάγκες της, με τον αριθμό των θέσεων να δύναται να ξεπεράσει κατά πολύ τις πρώτες 2.500. Ταυτόχρονα ο Υπουργός προέβη σε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφορικά με το ζήτημα.


Εμείς πιστεύουμε στη συνολική μείωση της φορολογίας και στην ανάγκη να επικεντρωθούμε στις οικονομίες κλίματος, τόνισε από την περιοχή της Ελασόνας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θέσεις του κόμματός του στον Πρωτογενή Τομέα, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην αξιοποίηση της Γεωθερμίας, που προχωρά δυναμικά σε δήμους και περιοχές της Βορείου Ελλάδος.


Η πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε χαρακτήρα τελεσιγράφου, δε πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο της ιδιωτικοποίησης στον τομέα της Καθαριότητας. Αυτό μεταξύ άλλων, επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του οργάνου. Μια συνάντηση που απέβη άκαρπη. Όσα δήλωσε ο Υπουργός, στον απόηχο των συζητήσεων, ευθύς αμέσως.


Σελίδα 7 από 106

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps