Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα για έκδοση τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην γείτονα χώρα. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των "τριών", εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς, το συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει σε έτερη συνεδρίασή του.


Με απόφαση την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, η 1η Μαΐου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και δραστηριότητες, εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές. Από του βήματος της Βουλής, η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ακόμη την ίδρυση και το ρόλο ενός νέου τμήματος καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.


"Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν. Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πολύ βαθύ, για να ψάχνουμε πιστοποιητικά θρησκευτικής συνέπειας από πολιτικό ωφελιμισμό". Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στον χαιρετισμό του στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το κόμμα του, δε πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας.


Μια νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε –δυστυχώς- στα ανοικτά της Μήθυμνας, όπου ανατράπηκε πλαστική βάρκα, πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Ο απολογισμός, για την ώρα, είναι 16 νεκροί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος.


Στην Αθήνα διεξήχθη η ιδρυτική Διάσκεψη του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, με Υπουργούς Εξωτερικών αλλά και αντιπροσωπείες δέκα κρατών που τους εκπροσωπούν. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιτυχίες του παρελθόντος, αλλά και την κρισιμότητα του σήμερα, εξάροντας το ρόλο που οι χώρες που ανέλαβαν την εν λόγω πρωτοβουλία πρέπει να διαδραματίσουν.


Στους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων, περιηγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας είναι ένα μνημείο, το οποίο ξεπερνά τα ίδια τα όρια του Ελληνικού πολιτισμού, επισημαίνοντας την ανάγκη ο πολιτισμός και ο τουρισμός στη χώρα μας να διασυνδεθούν ουσιαστικά.


Συζητήσαμε ιδιαίτερα για τις πολιτιστικές, επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές μας σχέσεις, για τη σημασία της θάλασσας και του θαλάσσιου δρόμου σε αυτό το σχέδιο του «One belt/ Οne Road». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε στις κοινές του δηλώσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών. Τουρισμός, Ναυτιλία και Εμπόριο αποτέλεσαν πυλώνες της συνάντησης και συζήτησης μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Γουανγκ Γι.


«Αυτή τη στιγμή απαιτείται να δοθεί μια λύση στο ζήτημα του χρέους και να προσδιοριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα της χώρας, έστειλε από τη Νάουσα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.


Έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό» διακρίνει πίσω από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα. Με ευθεία αναφορά στα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα μέσα από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει το Μαξίμου ότι «σερβίρει πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση», ενώ το κύριο μέλημά του είναι «η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του με κάθε μέσο».


Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μέτρα άνω των 5 δισεκατομμυρίων για το 2016, στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αλλά και σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα αποδίδει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας το πρωτογενές πλεόνασμα. Πάμε να δούμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί και το σχολιασμό των υπολοίπων κομμάτων.


Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η σύγκρουση μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος στερεί πολύτιμο χρόνο για την οικονομία μας, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές, με άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, «γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη», όπως τονίζει. Η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της παρά το πολιτικό κόστος, αλλά «ο ασφαλέστερος δρόμος προς αυτόν τον στόχο είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη και να τερματιστούν οι τιμωρητικές προσεγγίσεις του παρελθόντος» λέει ο πρωθυπουργός.


Σελίδα 6 από 92

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps