Κατά πλειοψηφία, με 19 ψήφους υπέρ, και στο πλαίσιο μιας θυελλώδους συνεδρίασης, με υψηλότατους τόνους, εγκρίθηκε το σχέδιο ψηφίσματος συμπαράστασης που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης, προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. «Απαράδεκτη η στοχοποίηση περιφερειακών συμβούλων με βάση το θρήσκευμα», ανέφερε ο Χρήστος Μέτιος, που κατέρριψε το επιχείρημα πως στο προηγούμενο συμβούλιο το θέμα δε ψηφίστηκε, λόγω της απουσίας των μουσουλμάνων συμβούλων. Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν τεταμένο, και χαρακτηρίστηκε από την ηχηρή σύγκρουση μεταξύ του Χρήστου Μέτιου, του Φώτη Καραλίδη και της Προέδρου Ελένης Δημούδη.


Σειρά επισκέψεων και συζητήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Με επικεφαλής της, τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη, αποσκοπεί –μεταξύ άλλων- να καταγράψει τις συνθήκες και τις υποδομές που διέπουν τους Ανθρώπους με Αναπηρίες. Στο πλαίσιο των τοποθετήσεών τους, τα μέλη της στάθηκαν στους «σκοπέλους» που καλούνται να προσπερνούν καθημερινά και έχουν να κάνουν με τη διαβίωση, την περίθαλψη και τις εκπαιδευτικές και εργασιακές δυσκολίες που συνεχίζουν να συναντούν.


Στις 31 και 25 Μαϊου τελειώνουν τα μαθήματά των Γυμνασίων και των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αντίστοιχα, δίνοντας τη σκυτάλη στις ενδοσχολικές, αλλά και στις Πανελλήνιες  εξετάσεις., οι οποίες φέτος ξεκινούν στις 7 και 8 Ιουνίου. Όσον αφορά στην εγγραφή των μαθητών της Γ' Γυμνασίου στα Λύκεια θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Σε ολική ανάπλαση της πλατείας στον οικισμό του Άβαντα Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η δημοτική αρχή. Το έργο με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 90.000 ευρώ, παραδόθηκε στους κατοίκους, με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών να δηλώνει ότι οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο σχεδιασμό, για το σύνολο του δήμου.


Μπήκαν κι επίσημα τα θεμέλια για το νέο γυμνάσιο & λύκειο στην Αλεξανδρούπολη. Οι δύο νέες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν στην περιοχή του ΚΕΓΕ, εξυπηρετώντας τις ανάγκες περίπου 720 μαθητών. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφέρθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό, στον τομέα ενίσχυσης των υποδομών της εκπαίδευσης.


Με νέο μηχάνημα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, εξοπλίζεται το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, μέχρι και το τέλος του 2018. Πρόκειται για αξονικό τομογράφο που θα ενισχύσει τη μονάδα ακτινοθεραπείας, με τον διευθυντή της να επισημαίνει πως θα καλύπτει τις ανάγκες των 800 συνολικά ασθενών στον νομό Έβρου, που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας.


«Μέχρι στιγμής μας έχουν κλέψει 3 φορές. Δεν υπάρχει φύλαξη και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε». Σε αυτήν την καταγγελία προέβη ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Έβρου, που στεγάζεται στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη φύλαξη και στην ασφάλεια του σημείου.


«Σε 3 χρόνια το πολύ το Λύκειο θα είναι έτοιμο». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο αντιδήμαρχος Φερών, ύστερα από την επίσημη δημοσίευση της σύμβασης κατασκευής του έργου. Ο Νίκος Γκότσης  επισήμανε ότι εφόσον η διαδικασία εξελιχθεί ομαλά, το νέο σχολείο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, με την χωρητικότητα του να «αγγίζει» τους 170 μαθητές.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps