«Θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών στη συζήτηση με τους τομεάρχες του κόμματός του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, πως το μόνο που πέτυχε ο πρωθυπουργός είναι να φέρει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση και χωρίς δέσμευση για το χρέος.


Τα δικά τους μηνύματα, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς έστειλαν ο Πρωθυπουργός, αρχηγοί αλλά και τα πολιτικά κόμματα. Αποσπάσματα των δηλώσεων και των ανακοινώσεών τους, ευθύς αμέσως.

 


Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στους αγώνες για την κατάργηση «των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων» απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα «η χώρα μας βρίσκεται κάτω από μια σκληρή μνημονιακή κατοχή» τόνισε σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο πορείας διαμαρτυρίας της Λαϊκής Ενότητας που ξεκίνησε επίσης από την πλατεία Συντάγματος.


Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη, έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του, απηύθυνε από τη Χίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, στην έναρξη της εκδήλωσης «Europe in my Region» - «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», την οποία οργανώνει στο νησί, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχολίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετείχε, σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Εκεί βρέθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ας περάσουμε να ακούσουμε τα όσα δήλωσαν.


Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup της 22ας Μάιου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνάντηση της Συνόδου Κορυφής για το brexit.


Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της EE χρειάστηκαν μόλις ένα λεπτό για να συμφωνήσουν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η «στέρεη και δίκαιη εντολή» για τις διαπραγματεύσεις εγκρίθηκε, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τις συζητήσεις στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «27» για την αποχώρηση της Βρετανίας.


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέραν των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που διαβιούν στη Μεγάλη Βρετανία, μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στους τομείς των εξαγωγών αγροτικών και άλλων προϊόντων προς το Ηνωμένο Βασίλειο και του εισερχόμενου τουρισμού από αυτό.


Αντιπαράθεση σε υψηλότατους τόνους μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού προκάλεσε τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας, στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την αποσύρει. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του απάντησε, μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της ΝΔ πως γίνεται γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.


Σε ευθεία επίθεση σε βάρος του Γερούν Νταϊσελμπλουμ, με αφορμή τη συζήτηση και τα επόμενα βήματα για την ελληνική οικονομία προέβησαν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Κώστας Χρυσόγονος και Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησαν να σταματήσει το πινγκ – πονγκ εις βάρος της χώρας μας, στηλιτεύοντας παράλληλα τις δηλώσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου περί «ποτών και γυναικών» στον ευρωπαϊκό Νότο.


Στη διαπίστωση πως με βάση τον πολιτισμό, η συγκυρία ευνοεί την επίτευξη οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας κατέληξαν Αλέξης Τσίπρας και Λιού Κιμπάο. Η συνάντησή τους διεξήχθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Πολιτιστικού Έτους Ανταλλαγών «Ελλάδα-Κίνα 2017».


«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα. Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τα ψέματά του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Εμείς δε πρόκειται να συναινέσουμε στην απάτη του κυρίου Τσίπρα και δε θα ψηφίσουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, ανέφερε ακόμη ο Βασίλης Κικίλιας.


Σελίδα 5 από 92

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps