Το δικό της χώρο απέκτησε η ΕΠΟΦΕ

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 22:55

Έναν νέο χώρο, στο κτήριο του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών στην περιοχή του Μύλου Μασούρα, απέκτησε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου. Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.


Με μία νίκη και μία ισοπαλία ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα μεικτών ομάδων των ενώσεων, τα Κ16 και Κ14 της ΕΠΣ Έβρου. Έναρξη και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα του Νομού, με τους ενωσιακούς προπονητές Αραμπατζή και Λαμπίδη, να παρακολουθούν από κοντά κάποια από τα παιχνίδια.


Νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο ξεκινά η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο. η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από το Κανάλι της Βουλής στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.


Περισσότερα από 700 πουλιά συμμετείχαν φέτος στον 6ο τοπικό διαγωνισμό πτηνών συντροφιάς που διεξήχθη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου. Παράλληλα με τον διαγωνισμό, ο χώρος είναι ανοιχτός μέχρι και την Κυριακή, σε όποιον επιθυμεί να δει από κοντά διάφορα είδη καναρινιών.


Σε καλό δρόμο βρίσκεται το ζήτημα των αποζημιώσεων των αλιέων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που προκάλεσε η παγωνιά τον Ιανουάριο του 2017. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκίλη μένει να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες. Να θυμίσουμε ότι με θερμοκρασία -9ο Κελσίου πάγωσαν περίπου 10 τόνοι ψάρια- γόνος φέρνοντας σε αδιέξοδο τα 52 μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού «Άγιος Νικόλαος».


Συνεχίζονται οι έρευνες για τα 5 νεκρά άλογα στο Δέλτα του Έβρου καθώς κανένας φορέας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου ή για σύλληψη του δράστη. Την ίδια στιγμή διάφοροι σύλλογοι της πόλης έχουν εκφράσει τις απόψεις τους, καταδικάζοντας το συμβάν.


Υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα είναι για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος. Μιλώντας για τα προβλήματα του δήμου εστίασε στους πολίτες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ ερωτώμενος  για την επόμενη μέρα μίλησε για άμεση μείωση των δημοτικών τελών.


Tην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε με πρωτότυπο τρόπο ο πρόεδρος του Δικηγορικο΄'υ Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν μαζί του σ΄ένα Δήμο που θα απέχει από το δημαρχοκεντρικό πρότυπο.


Ένταση προκλήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης μετά τις ερωτήσεις του προσφάτως αποχωρισθέντος από την παράταξη Πόλη και Πολίτες, Βαγγέλη Μυτιληνού προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Κουκουράβα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία δημοπράττησης του έργου της ανάπλασης της Οδού Κύπρου και του προϋπολογισμού του.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps