Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό που διεξάγονταν στην Ελβετία, σύμφωνα με την παραδοχή των εμπλεκόμενων πλευρών και την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και του Κύπριου προέδρου, λίγο πριν την κατάπτωση των συνομιλιών, ενώ περιλαμβάνονται και δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς και του Αντόνιο Γκουτιέρεζ, λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση.


Στον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου περνάει με σχέδιο νόμου ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων. Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του ΟΑΣΘ, τονίζοντας ότι πλέον διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του.


Η φορολογία και τα προβλήματα του κλάδου τέθηκαν στη συζήτηση μας με τον πρωθυπουργό, τόνισε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ένα από τα κύρια ζητούμενα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού είναι η φετινή χρονιά, που διαφαίνεται ως πολύ δυναμική, να αποτελέσει τη βάση οικοδόμησης ενεργειών ουσιαστικής στήριξης του κλάδου.


Αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είχαν στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Η πρότασή μας δεν ήταν πονηριά περιορισμού του φάσματος, και πλέον η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σας αφήνει με τεχνητό οφσάϊντ, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.


Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και της αρμόδιας Υπουργού Έλενας Κουντουρά, μίλησε για το στόχο των 30.000.000 τουριστών και συζήτησε με όλους τους ανωτέρω, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ουσιαστική ενίσχυση του κλάδου.


«Περίπου το φθινόπωρο θα φέρουμε αυτή τη διάταξη. Ψάχνουμε λύση συμβατή με το Σύνταγμα που θα ξεπερνά όμως και το σκόπελο της επιτροπείας». Αυτό μεταξύ άλλων επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία για τους συμβασιούχους και το ποιους κλάδους θα αφορά.


Δυο χρόνια μετά το δημοψήφισμα πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τόνισε στην ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος, ζητήματα της δικαιοσύνης, της οικονομίας αλλά και με αυτό των χιλιάδων παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα.


Με αντιθέσεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις εκατέρωθεν δηλώσεις, συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, υπάρχει ένα χρονικό δηλώσεων του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, που καταδεικνύει πως οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν διαφορετική αντίληψη αναφορικά με τον τρόπο συνέχισης της διαπραγμάτευσης και των θεμάτων συζήτησης.


Στη συζήτηση επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην Υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, επενέβη ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε σφοδρή επίθεση σε βάρος των Κυριάκου Μητσοτάκη και Φώφης Γενημματά, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα, γιατί τη μάχη της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμη».


Στα στελέχη της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. «Να προλαβαίνουμε να επεμβαίνουμε έγκαιρα πριν επεκταθούν και πριν έχουν καταστροφικά αποτελέσματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το έμψυχο δυναμικό αλλά και για το υλικό που η χώρα δύναται να διαθέσει για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.


Για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό μίλησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης. «Κάποιοι θέλουν να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Ας αφήσουν το άλογο της διαπραγμάτευσης να εργαστεί και μετά μπορούμε να συμφωνήσουμε για ό,τι κάρα θέλουμε.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς.


Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε, η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης προκειμένου να συζητήσει, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τον Πρύτανη καθηγητή Κώστα Γουλιάμο. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί ο Πρύτανης ερωτάται και απαντά, όχι μόνο για τα αντικείμενα σπουδών και τις σχολές, αλλά και για τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τις προοπτικές του Πανεπιστημίου.


Σελίδα 5 από 106

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps