Μηνύματα ενότητας και τόνωσης του εθνικού φρονήματος  μετέφεραν θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί ανήμερα του εορτασμού της 14ης Μαΐου, από την Κομοτηνή. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός του ΓΕΣ, και ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης .


Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός στην Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης. Τη θεία λειτουργία τέλεσαν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως, και Ξάνθης, ενώ ακολούθησε περιφορά της εικόνας της παναγίας ελευθερώτριας στους δρόμους της πόλης.


Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έφτασε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κούίκ, για να παραστεί στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, και στην παρέλαση της 14η Μαϊου. Απόσπασμα από την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ευθύς αμέσως.


Στο επίκεντρο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά, το μήκους 16 μέτρων κέντημα, που φέρει ολόκληρη την ιστορία της πόλης. Το μοναδικό ιστορικό χρονολόγιο, αναρτήθηκε στο κτήριο της δημοτικής αρχής, με την πρωτεύουσα του Έβρου να φοράει κι επίσημα πλέον «τα καλά της», για τον εορτασμό των Ελευθερίων.


Την  κάθετη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, διατράνωσαν τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης ΑΜ-Θ με πορεία διαμαρτυρίας. Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η δημιουργία μιας βάσης στην περιοχή μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει, εν μέσω παραπόνων.


Μεγάλη ήταν η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στον Έβρο. Εκλογικά τμήματα λειτούργησαν σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Σουφλί και Ορεστιάδα, με την πρόεδρο της εφορευτικής, να δηλώνει πως γίνεται καταμέτρηση δυνάμεων, εν όψει εθνικών εκλογών.


«Πιστεύω ότι είναι ένα θετικό νομοσχέδιο, βαδίζει σε θετική κατεύθυνση» αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΜΘ «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» στον απόηχο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου για τον «Κλεισθένη 1». Οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο, είναι απαραίτητες σύμφωνα με το Σπύρο Τουρτούρη, μιας και το σύστημα του Καλλικράτη θεωρείται πια ξεπερασμένο.


Με τη συμπαράσταση των Καβαλιωτών, συλλόγων, φορέων και οργανώσεων πραγματοποιείται το συλλαλητήριο κατά της κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στις 15 Μαϊου στην πλατεία Ελευθερίας. Να σημειωθεί, ότι η απόφαση ελλήφθη από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, που καλεί όλους τους πολίτες αλλά και τους δήμους της υπόλοιπης περιφέρειας, να διατρανώσουν το αίτημα για αποτροπή της κατασκευής διοδίων στην είσοδο της πόλης.


Δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Δήμο Καβάλας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Μαϊου και όσες ενδιαφερόμενες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να καλέσουν για ραντεβού στο 25102 41466 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps