Συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:22

Με τη συνέντευξη Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύγκληση υπουργικού συμβουλίου, κλείσιμο αξιολόγησης, ΕΝΦΙΑ είναι κάποια από τα θέματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό από τους δημοσιογράφους. Πάμε να δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου.


Ομιλία Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:20

Με το σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη» και «ανάπτυξη για όλους» διάνθισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάνοντας περισσότερο έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης παρά προχώρησε σε νέες εξαγγελίες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης την χρονιά που πέρασε και σε αυτά που δρομολογούνται και έκλεισε υποσχόμενος ότι η 83η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη μετά από χρόνια, χωρίς μνημόνια, όπου θα συζητηθεί η επόμενη μέρα της χώρας.


«Κανένας εργοδότης και καμία επιχείρηση που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, δεν θα έχει πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα ούτε σε εθνικούς πόρους ούτε σε κοινοτικά κονδύλια ούτε σε άλλου τύπου επιχορηγήσεις. Αυτό πλέον είναι νόμος του κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά, η υπουργός εργασίας σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ3, ύστερα από την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά την Πέμπτη 7/9. Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε, ότι αυτός ο νόμος είναι ένα ακόμη ένα βήμα σε μία συνολική στρατηγική που αναπτύσσεται από το υπουργείο.


Ως πλήρως επιτυχημένη, αποτιμάται από την κυβέρνηση η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από γάλλους επενδυτές, γεγονός που αποδεικνύει το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας, ενώ την παρουσία του γάλλου αξιωματούχου αποτίμησε θετικά, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της 82η1 έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα διήρκησε πάνω από 3 ώρες, ενώ στις δηλώσεις κατά την έξοδό του, στάθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018, αναφέροντας πως η επόμενη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει έξω από τη σκληρή επιτροπεία


Την ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης τόνισαν από το λόφο της Πνύκας, ο Πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος. Αλέξης Τσίπρας και Εμμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισαν πως η Ευρώπη έχει υποστεί βαθιά μετάλλαξη και επιδεικνύει αδράνεια, καλώντας τους παρευρισκόμενους και –κυρίως- τους νέους ανθρώπους να διεκδικήσουν και να δώσουν την ειρηνική μάχη για την αλλαγή της.


Σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος. Στο Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξης Τσίπρας και Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκαν στην ανάγκη τομών στην Ευρώπη, αλλά και στην αναγκαιότητα η συζήτηση πλέον να αφορά στο μέλλον και στην κοινή έξοδο από την οικονομική κρίση.


Τα ζητήματα της φορολογίας, της ρευστότητας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε εκ νέου –μεταξύ άλλων- σε βελτιωτικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις σε ότι έχει να κάνει με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.


Με αιχμή του δόρατος, θέματα και εξελίξεις στην Οικονομία, τα έργα Υποδομών και τις προσλήψεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε νέα επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης. Χρήστος Σταϊκούρας, Κωστής Χατζηδάκης και Μάκης Βορίδης, μίλησαν μεταξύ άλλων, για οικειοποιήσεις έργων και πελατειακές παρεμβάσεις.


Σε ενημέρωση αναφορικά με όσα συζητήθηκαν με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, προέβη ο Υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε καυστικά πως δεν έγινε καμία αναφορά στα προαπαιτούμενα, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφορικά με την κριτική που έχουν ασκήσει στις προβλέψεις του νέου Νομοσχεδίου για τα εργασιακά.


«Ολοκληρώνουμε τα έργα στην ώρα τους και αποδεικνύουμε πως η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τα μεγάλα οδικά έργα συμβαδίζουν». Αυτό τόνισε, στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη πως τα έργα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό, ενώ επισήμανε πως η χώρα γυρίζει σελίδα.


Η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στη χώρα, της El Dorado Gold, κινδυνεύει εξαιτίας της κομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στους εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μάλιστα πως για το κόμμα του η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα.


Σελίδα 4 από 118

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps