Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ολομέλεια λίγο μετά τις 11 το πρωί, για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το ναυάγιο της Γενεύης. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης με τα κόμματα να συμφωνούν ότι την κύρια ευθύνη την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, φέρει η Τουρκία.


«Λύσεις εκτός πλαισίου ΟΗΕ καθώς και ότι άλλο υπονόησε η τουρκική πλευρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, και είναι εκτός συζήτησης», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το Κυπριακό στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη της αποτυχίας των συνομιλίων. Όλες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Τι ακριβώς συνέβη στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και πώς η τουρκική άρνηση να υποχωρήσει στην παρουσία στρατευμάτων και τις εγγυήσεις οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε κατάρρευση, παρουσίασε στους δημοσιογράφους στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση των Τούρκων προέβλεπε ρητό αποκλεισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κάθε λύση.


Ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα τη συμφωνία για την προστασία της ελληνικής φέτας στην αγορά της Ιαπωνίας. Για μεγάλη επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας καλή είδηση και δίκαιη εξέλιξη την προστασία ονομασίας προέλευσης της ελληνικής φέτας στην ιαπωνική αγορά.


Σε «προειδοποιήσεις» προς τη Λευκωσία αλλά και σε απειλές σε εταιρείες που εμπλέκονται στην αξιοποίηση κυπριακών υδρογονανθράκων προχωρά η Άγκυρα λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες για το Κυπριακό και πριν φτάσει το τρυπάνι στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο τούρκος πρωθυπουργός «συμβούλευσε» την κυπριακή πλευρά να μην προχωρήσει σε «μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο» ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μήνυμα στις εταιρείες ενέργειας, λέγοντας πως κινδυνεύουν να πέσουν σε τουρκική «δυσμένεια» εάν συμμετέχουν σε κυπριακά σχέδια.


Αυτόματα και χωρίς έλεγχο θα επιστρέφονται ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων για ποσά έως και 10.000, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών. Το νέο αυτό πλαίσιο θα κατατεθεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες, και προβλέπεται να ξεκινήσει η εφαρμογή αμέσως μετά την ψήφισή του.


1.500 ευρώ πρόστιμο θα κληθούν να πληρώσουν οι καταστηματάρχες που δεν προβούν στην εγκατάσταση μηχανημάτων POS, μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η προθεσμία έχει ξεκινήσει από το τέλος Απριλίου. Για τον Αύγουστο αναμένεται μπαράζ ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.


Σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής προβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών, το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τους λόγους που οδήγησαν σε ναυάγιο τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό, ενώ αναμένεται να υπερτονίσει τις ελληνικές θέσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα.


Ως ένα ισχυρό κίνητρο να παρακινήσουν ακόμη περισσότερους πολίτες για τη χρήση πλαστικού χρήματος, αξιολογούν τις κληρώσεις με χρηματικά έπαθλα που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι με βάση τις ανάλογες δαπάνες τους. Οι εν λόγω κληρώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Αύγουστο, με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για 1.000 τυχερούς που θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ το μήνα. Οι πληροφορίες, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


«Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο : Σκληρές Αλήθειες», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. «Η Τουρκία οδήγησε  τη διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα σε αδιέξοδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση.


«Δε στηρίζουμε απλά την υλοποίηση αυτών των έργων, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τη χρηματοδότηση και την επόμενή τους μέρα», τόνισε από την Καβάλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Σωκράτης Φάμελλος, συνοδεία στελεχών και αρμοδίων συζήτησε με εκπροσώπους του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. Εργαλεία που επηρεάζουν αμεσότατα και πυροδοτούν εξελίξεις και νέα έργα στη διαχείριση του τεράστιου αυτού ζητήματος για τη χώρα και την ΕΕ.


«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ήταν σίγουρη, όσα παραμένουν για το Σεπτέμβριο είναι τεχνικές λεπτομέρειες», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργος Καΐσας, αναφορικά με την καταβολή της δόσης από τον ESM. Δύο χρόνια μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο βουλευτής επισημαίνει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.


Σελίδα 4 από 106

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps