Ιδρυτικό συνέδριο για νέο ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά το αργότερο μέχρι τις αρχές του ’18, υπό την επιφύλαξη ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Επίσης, ανήγγειλε την εκλογή από τη βάση του επικεφαλής του φορέα, ενώ άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη ΝΔ.


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών θεμελιώθηκε, στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από Υπουργικά Στελέχη και συνεργάτες, χαρακτηρίστηκε την πρωτοβουλία και την εξέλιξη ως αμοιβαία επωφελή για τους δυο λαούς. Τόνισε μάλιστα πως τα οράματα Ελλάδος και Κίνας για την επόμενη ημέρα των δυο χωρών συμβαδίζουν, με αποτέλεσμα την πολυεπίπεδη και στενή διακρατική συνεργασία.


«Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το κλίμα στις αγορές είναι θετικότερο, μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας». Αυτά μεταξύ άλλων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε και για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τους συμβασιούχους των Δήμων.


Με παράγκες στο ευρύτερο δημόσιο, δε λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, που μίλησε για νέες μειώσεις στις συντάξεις, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ατεκμηρίωτες, και δεσμευτικές για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.


Μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα και θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας. Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, αναφορικά με την ενίσχυση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα.


Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη νεανική και στις start ups, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ολλανδίας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνο-Ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας.


Αλλάζει ριζικά το σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ των υπολοίπων προανήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, ο βαθμός του οποίου θα κρίνει στο εξής την κατανομή των εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.


Οι βασικοί άξονες των πολιτικών και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και του υπουργείου στην εκπαίδευση και την έρευνα, παρουσιάστηκαν μετά το πέρας της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Εργασίας. Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε σειρά δεσμεύσεων –μεταξύ άλλων- για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.


Σε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υπογράφει τα μνημόνια δυο-δυο, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για πολιτική αλλαγή, το συντομότερο δυνατό.


Το ζήτημα του χρέους, η πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και το εργασιακό παρόν και μέλλον συζήτησαν, μεταξύ άλλων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάρκους Σόντερ. Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, υποδέχθηκε τον Βαυαρό ομόλογό του, στην Αθήνα.


Συγχαρητήρια και ανακούφιση εξέφρασε η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ευρώπη, μετά την συντριπτική επικράτηση του Εμμανουέλ Μακρόν, επί της Μαρίν Λε Πεν για το θώκο του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια τους μέσω ανακοινώσεων, επιστολών αλλά και διαδικτυακά.


Η ελληνο-ιταλική συνεργασία στο κομμάτι των συνδυασμένων μεταφορών, βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδικής συνεδρίασης που διεξήχθη στην Ηγουμενίτσα. Στην πολύωρη σύσκεψη, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των οργανισμών λιμένων των 2 χωρών, έτερων συναρμόδιων φορέων και εταιριών αλλά και αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου μεταφορών. Για την προοπτική που ανοίγεται και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΛΑ.


Σελίδα 3 από 92

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps