Κανείς δεν ανέφερε την El Dorado ή το πρόγραμμα. Κοινός μας στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Αυτά ήταν κάποια εκ των κυριότερων σημείων της δήλωσης του Υπουργού Οικονομίας, αμέσως μετά το Eurogroup. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε αναφορικά με όσα συζητήθηκαν, μιλώντας για τα επόμενα βήματα των θεσμών και της χώρας μας.


Χρειάστηκε «μόνο μια μέρα μόνο ανικανότητας, για να γίνει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά. Υπάρχει σειρά αμείλικτων ερωτημάτων και βαριές ευθύνες». Αυτό υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο αυτοψίας στις πληγείσες περιοχές, μετά την οικολογική καταστροφή, που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενοπλοίου στην Σαλαμίνα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τις έκτακτες αλλά και τις επόμενες ενέργειες του κόμματός του, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παρούσας αλλά και πρόληψης αντίστοιχης μελλοντικής κατάστασης.


Την ανάγκη ύπαρξης ενός Υπουργού Οικονομικών και ενός Κοινωνικής Συνοχής στην Ευρωζώνη συζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Ιταλό ομόλογό του. Αλέξης Τσίπρας και Πάολο Τζεντιλόνι συζήτησαν για τις αλλαγές στην Ευρώπη και την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο της πρώτης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας, που διεξάγεται στην Κέρκυρα.


Μια γιγαντιαία προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κύριος Μητσοτάκης πιάστηκε και πάλι αδιάβαστος. Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, σε κοινή συνέντευξη τύπου, όπου ενημέρωσε για τα βήματα και τις εξελίξεις στην αναχαίτιση της οικολογικής καταστροφής που βιώνει ο Σαρωνικός. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε ενδελεχώς στις ενέργειες που έγιναν από την πρώτη στιγμή, με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, να αναφέρει ακόμη τις κινήσεις για την οικονομική κάλυψη της ζημιάς και των επιπτώσεών της.


Ένταση, χημικά και μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μεταξύ μεταλλωρύχων και ΜΑΤ. Ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντησή του με τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, μίλησε για τις 3 άδειες που θα δοθούν για την περιοχή της Ολυμπιάδος, ενώ επισήμανε πως το θέμα του εργοστασίου μεταλλουργίας, των Σκουριών και των έτερων υποχρεώσεων της Εταιρίας θα πάνε στη διαδικασία της διαιτησίας. 


Νέα επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό μα αιχμή του δόρατος τις εξελίξεις σε Σκουριές και Ελληνικό. Ο Βασίλης Κικίλιας, καταφέρθηκε και εναντίον του Υπουργού Ναυτιλίας, λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προξενήσει η βύθιση δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό.


«Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα» σημειώνει, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Το μέλλον που επιφυλάσσει ο Αλέξης Τσίπρας για το λαό είναι η διαιώνιση των μνημονιακών ρυθμίσεων», υπογραμμίζει, στην ίδια ανακοίνωση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.


Σε κορυφαίο ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης έχει αναχθεί η απόφαση της El Dorado Gold για σχέδιο αναστολής των επενδύσεών της στην Ελλάδα. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν οδηγήσει τη σύγκρουση στα άκρα, με γνώμονα τις επενδύσεις, τις νομικές αποφάσεις και την περιβαλλοντική προστασία. Για την ανακοίνωση της Εταιρίας, τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Βασίλη Κικίλια να προβαίνουν σε νέα επίθεση στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρίας.


Τη στάση που υπέδειξε η Ελλάδα στην υγειονομική κάλυψη και φροντίδα προσφύγων και μεταναστών, παρά το γεγονός πως βρισκόταν μεσούσης της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ένας εκ των ομιλητών, στις εργασίες της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Εκεί, μεταξύ των άλλων, τόνισε ακόμη πως απομένουν σημαντικά βήματα ώστε η χώρα μας να οικοδομήσει ένα Σύγχρονο Σύστημα Υγείας.


Σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η El Dorado Gold. “ Η Εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξεδόθη. Το θέμα έχει προκαλέσει, από την πρώτη στιγμή, καίριο ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης.


«Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχει ένα πολύ θετικό momentum για την ελληνική οικονομία. Ακόμη και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών δείχνει να ανακάμπτει, αργά αλλά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κρίσης», αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «στο κόκκινο». Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο κλείσιμο της Γ‘αξιολόγησης, αλλά και στις διαμαρτυρίες σωματείων και πολιτών στη ΔΕΘ.


Λογαριασμό αναδρομικών εισφορών στέλνει ο ΕΦΚΑ σε περισσότερους από 1 εκατ. ασφαλισμένους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν χρωστούμενα ακόμη και από το 2012 στους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.


Σελίδα 3 από 118

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps