Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομία, τη διαπραγμάτευση αλλά και την λειτουργία των Θεσμών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απορία γιατί κατέληξε σε «φιάσκο. Από τους πέντε στόχους που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας, πήρε μηδέν».


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το αποτυχημένο πραξικόπημα, που δίχασε την Τουρκία και άφησε πίσω του τουλάχιστον 260 νεκρούς και 2.196 τραυματίες. Χιλιάδες Τούρκοι κατέκλυσαν τους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, που όπου εκτυλίχθηκε η επεισοδιακή νύχτα, με πορείες «εθνικής ενότητας», ενώ έγιναν ομιλίες στο κοινοβούλιο και στην γέφυρα του Βοσπόρου.


Δε θα στηρίξουμε καμία πρόταση της κυβέρνησης για το θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τονίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.


Στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. Η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου. Ο πρόεδρος της Σερβίας από την πλευρά του, μίλησε για τις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης.


Μήνυμα στην Άγκυρα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου η απόφαση που αφορά στην προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Για την Κυριακή 16 Ιουλίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ η ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας, έχει δηλώσει ότι πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ για την εν λόγω απόφαση.


Δικαιώθηκαν οι φαρμακοποιοί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και ρυθμίζονται θέματα του επαγγέλματός τους. Σύμφωνα ωστόσο, με τους σύμβουλους Επικρατείας όσα αναφέρονται στην υπουργική απόφαση είναι ακόμη δυνατό να συμβούν, με Προεδρικό Διάταγμα.


Πρεμιέρα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ παρά τις τουρκικές απειλές. Το πλωτό γεωτρύπανο της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας βρίσκεται ήδη στο σημείο, ενώ βόρεια το οικοπέδου, πλέει αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή και λίγο πριν αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες ερμηνεύεται και ως μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία αντιδρά στις προγραμματισμένες γεωτρήσεις.


Σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Κοτζιά για το «ναύαγιο» των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά για το κυπριακό δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο», ανέφερε ο εκπρόσωπους του υπουργείου εξωτερικών.


Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε το πρώτο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για το πρώτο από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.


Στις 20 Ιουλίου, και επτά ημέρες νωρίτερα, θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να αποφασιστεί η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, στην οποία δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξασφάλιση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η έκθεση που συνέταξε η ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου διανεμήθηκε στους 24 Εκτελεστικούς Διευθυντές που θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση και να αποφασίσουν τη νέα δανειακή συμφωνία διάρκειας περίπου 13 μηνών του Ταμείου με την Ελλάδα.


Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών, και πολλοί υποψήφιοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής της σχολής που τους ενδιαφέρει, εν αναμονή της δημοσίευσης των βάσεων. Όλες οι πληροφορίες για την ημερομηνία γνωστοποίησης των βάσεων, αλλά και τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία τους, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Σελίδα 3 από 106

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps