Στο πιο παραδοσιακό σκηνικό έκαναν κούλουμα οι κάτοικοι της Νίψας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η Καθαρά Δευτέρα στο χωριό, δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την πόλη, αφού για ακόμη μια χρονιά, τα είχε όλα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του Έβρου.


Τον δικό τους χαρταετό είχαν την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν τα παιδιά, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα παραδοσιακά εδέσματα, λαμβάνοντας μάλιστα μέρος στην διαδικασία της προετοιμασίας τους, και μετατρέποντας τους χαρταετούς, που προσέφερε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σε μικρά έργα τέχνης.


Με τον δικό τους τρόπο γιόρτασαν τα κούλουμα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος», στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης. Το σαρακοστιανό τραπέζι στήθηκε υπό τους ήχους της λύρας, με κατοίκους κι επισκέπτες να παίρνουν μέρος σε ένα μικρό ποντιακό γλέντι.


«Μάχη» με το δυνατό βοριά στην παραλία του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη, έδωσαν αρκετοί τολμηροί, στην προσπάθεια τους να σηκώσουν τον δικό τους χαρταετό. Μικροί και μεγάλοι, αψηφώντας το κρύο της ημέρας, πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα δίπλα στο κύμα, με την οικογένεια και τους φίλους τους.


«Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, ορίστηκε νέα συνάντηση με τον Υπουργό για το Μάρτιο», αυτό επισήμανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου Γιώργος Καΐσας, μετά την συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου, ύστερα από την εξαγγελία του τελευταίου για ίδρυση νέας νομικής σχολής. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης, κάνει λόγο για απαξίωση της Θράκης, επισημαίνοντας ότι το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.


Επί ποδός βρέθηκαν οι καταναλωτές στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να «γεμίσουν» για ακόμη μια χρονιά, το τραπέζι της Σαρακοστής. Οι πολίτες επιδόθηκαν στο κυνήγι των καλών τιμών και προσφορών, παραμένοντας πιστοί στις παραδοσιακές επιλογές.


Την τιμητική τους έχουν την Σαρακοστή τα θαλασσινά, με τους περισσότερους καταναλωτές να έχουν ήδη κάνει τις αγορές τους σύμφωνα με τους επαγγελματίες. Σε ότι αφορά στις τιμές, παρουσιάζεται αύξηση σε συγκεκριμένα είδη, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών που συνεπάγεται ο νωρίτερος εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας φέτος.


 Παραδοσιακά και δημιουργικά κούλουμα, θα περάσουν οι μικροί και μεγάλοι Αλεξανδρουπολίτες που θα επιλέξουν να πετάξουν τον χαρταετό τους στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου. Για ακόμη μια χρονιά θα λάβουν χώρα, πλήθος δραστηριοτήτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και φυσικά προσφορά των παραδοσιακών εδεσμάτων από το σύλλογο γυναικών «Αγία Μαρίνα».


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps