Ο καυγάς Βαρουφάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την οικονομία.


Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και τα συμπεράσματα της επταμερούς σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ για την Ελλάδα μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες."Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες" επανέλαβε ο κ.Τσίπρας και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της απόφασης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να προωθήσει σύντομα ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.


Έναν γαλάζιο φάκελο με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες έδωσε σε όσους κάθισαν μαζί του στο ίδιο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας και το περιεχόμενο αυτού του φακέλου είναι η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού.Τα μέτρα αυτά θα πρέπει αν υλοποιηθούν άμεσα κι αυτό γιατί ήταν σαφές ότι η υλοποίηση του πακέτου αυτού των μεταρρυθμίσεων συνδέεται άμεσα με τη χρηματοδότηση, πιθανότατα σταδιακή, με πρώτο πακέτο τα χρήματα που προέρχονται από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ.Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό πακέτο Βαρουφάκη, σαφώς πιο εμπλουτισμένο με εξειδικευμένες μεταρρυθμίσεις, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πάνω απ' όλα κοστολογημένο. Μεταξύ αυτών η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.


Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υφυπουργό Τύπου κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Θεόδωρο Μιχόπουλο έφτασαν λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες για να συμμετέχουν στην Σύνοδο Κορυφής. Με ιδαίτερο ενδια΄φερον ωστόσο τα βλέμματα όλων στρέφονατι στην επταμερή συνάντηση που θα γινει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες να θεωρούν ότι το κλίμα θα είναι ιδαίτερα δύσκολο για τα ελληνικά συμφέροντα.


Στο προσωπικό του αρχείο κράτησε το αίτημα της δίμηνης παράτασης του μνημονίου ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν το βρήκε ποτέ στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών.Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι δεν βρήκε ούτε τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και χρειάστηκε να την αναζητήσει ο ίδιος από την Ουάσιγκτον.


Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση για τη ψηφοφορία του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.


Εν τω μεταξύ αιφνιδιαστικά ανέβηκε στο βήμα της βουλής ο Πρωθυπουργός , ενώ αναμενόταν να μιλήσει το απόγευμα στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.Λίγο πριν λοιπόν τα κρίσιμα ραντεβού του στις Βρυξέλλες και μετά την απόρριψη των δανειστών για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις των θεσμών περί μονομερούς κίνησης της Αθήνας να φέρει σε ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση την ίδια ώρα που έστειλε μηνύματα και εντός της χώρας.


Εν μέσω πολιτικών εξκελίξεων αντιδράσεων αλλά και απόψεων εκφρασμένων εντός της ολομόλειας του Ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και εκτός από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εμμένοντας στις αρχικές της θέσεις και παρά τις αντιδράσεις των τεχνικών κλιμακίων που έκαναν λόγο για μονομερείς ενέργειες, η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο προς συζήτηση καλώντας την αντιπολίτευση να το υπερψηφίσει. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές από το εξωτερικό που κάνουν λόγο για κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ πολίτες στη Γερμανία διαδήλωσαν κατά της λιτότητας προκαλώντας μεγάλες ζημιές έξω από το νέο κτίριο της ΕΚΤ.


Προστασία από τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 θα έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τρεις βασικές προϋποθέσεις, κρίνονται "συνεργάσιμοι" και υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση, η οποία εκτός απροόπτου θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.


Euroworking group πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις μεταρρυθμίσεις και τα ευρήματα των τεχνικών κλιμακίων. Τα τελευταία πραγματοποιούν μπαράζ επαφών προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας ζητά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής πενταμερή συνάντηση με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης, στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.


Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν. Η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της είδησης του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η αυλαία αυτής της τραγικής υπόθεσης έπεσε σήμερα με την κηδεία του άτυχου εικοσάχρονου.


Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο.


Σελίδα 115 από 117

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps