Τους κόπους μιας ζωής, και τις περιουσίες τους, είδαν να καταστρέφονται σε μερικές μόλις ώρες, οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί. Σπίτια και καταστήματα υπέστησαν καταστροφικές ζημιές, με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι πληγέντες άνοιξαν τις πόρτες τους στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, που κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής.


Ειδική συνεδρίαση διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης, μία ημέρα μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί. Το παρόν έδωσε ο υπουργός μεταφορών, υποδομών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης , ενώ η κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης βρέθηκε εκεί και κατέγραψε όλα όσα ειπώθηκαν.


Σειρά αιτημάτων προς τον υπουργό Μεταφορών, κατέθεσαν οι αυτοδιοικητικοί, οι φορείς, και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, που συμμετείχαν στην ειδική συνεδρίαση, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο Σαμοθράκης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων, η επόμενη μέρα στο νησί, και ο συντονισμός των κινήσεων για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών.


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, βρέθηκε στο νησί της Σαμοθράκης. Εικόνες καταστροφής, σε πολλά σημεία ολοκληρωτικής, και εκτεταμένες ζημιές, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, είναι η εικόνα που κυριαρχεί. Αυτοδιοικητικοί και φορείς, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση της ομαλότητας στο νησί. Κάτοικοι και επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, επισημαίνοντας πως η Σαμοθράκη, και κυρίως η Χώρα της, θα κάνουν πολύ καιρό να επιστρέψουν στην κανονικότητα.


Μηχανικοί, ηλεκτρολόγος και υδραυλικός, υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο δήμαρχος αναχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου για τη Σαμοθράκη, προκειμένου να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω της η νεροποντή που ξέσπασε στο νησί το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε να στηρίξει το νησί του Έβρου, που τα τελευταία 24ωρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Ξεκίνησαν οι συζητήσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης με το αρμόδιο υπουργείο και την ΔΕΗ, για το θέμα της ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία. Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο πρόεδρος του Κέντρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τον αντιδήμαρχο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, για το εν λόγω ζήτημα.


Με αφορμή τον νέο κύκλο μαθημάτων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ομιλία με θέμα "Εισαγωγή στη Νοηματική" με ομιλητή τον Γεώργιο Γκιντίκα, Υπεύθυνο του Κέντρου. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών τεχνικών και κανόνων Νοηματικής.


Η Χώρα της Σαμοθράκης μετά τη θεομηνία της Δευτέρας έχει αλλάξει όψη. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Δρόμοι καταφαγωμένοι, έτοιμοι να καταρρεύσουν, σπίτια και επαγγελματικοί χώροι πνιγμένοι στη λάσπη και στα φερτά υλικά. Το Κέντρο Υγείας, με πλημμυρισμένο ισόγειο γεμάτο λάσπη και διαλυμένα έπιπλα και εξοπλισμό. Η καταστροφή στη Σαμοθράκη είναι καθολική.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps