«Η Συνθήκη της Λωζάνης για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη». Αυτό ήταν το ρητό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο της συζήτησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως και την προηγούμενη ημέρα, μίλησε για ανάγκη αλλαγών στη Συνθήκη της Λωζάνης, λαμβάνοντας νέα απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


"Σκληρό και ίσως άδικο" για την Ντόρα, αλλά επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του σχετικά με την απόφαση που έχει πάρει να μην συμπεριλάβει κανένα συγγενή στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό σε περίπτωση αδιεξόδου στη Βουλή.


Κοινό μήνυμα, όχι μόνο για επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων και έξοδο από αυτά τον Αύγουστο, αλλά ταυτόχρονα με προστασία της κοινωνίας, ώθηση της ανάπτυξης, νέες θέσεις απασχόλησης, αντιμετώπιση της ανεργίας και μείωση των ανισοτήτων, έστειλαν Αλέξης Τσίπρας και Πιέρ Μοσκοβισίαπό τη συνάντηση που είχαν στη Λισαβόνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως, «το μείζον είναι, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τα προγράμματα, αλλά να προστατεύσουμε την κοινωνία».


Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών αποτελεί ένδειξη «πολιτικής εξαπάτησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 7ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι το «σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου», όπως το χαρακτήρισε, σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αναφερόμενος επίσης στους πλειστηριασμούς, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας


«Η χριστιανική ενότητα δεν θα συντελεστεί με μεγάλα άλματα, αλλά με μικρά βήματα, όπως αυτά που κάνουμε σήμερα», αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ημέρα της θρονικής εορτής του πατριαρχείου. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη του ιδρυτού του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, παρουσία εκπροσώπων εκκλησιών από όλο τον κόσμο, πολλών πολιτών Ελλήνων αλλά και Τούρκων, ενώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το παρόν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


Με 10 ακίνητα ξεκίνησε η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ματαιώθηκαν 29 φυσικοί πλειστηριασμοί, ως αποτέλεσμα επεισοδίων που σημειώθηκαν στο χώρο. «Η Πρώτη Κατοικία για τις λαϊκές τάξεις προστατεύεται από ένα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και να μιλά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τους νόμους για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες.


Έκτακτη συνέντευξη τύπου συγκάλεσε η Νέα Δημοκρατία, παραθέτοντας ερωτήματα αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Οι Τομεάρχες Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του κόμματος, αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των εγγράφων που προσκομίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για «ψευδοέγγραφα», προκειμένου να παραπλανηθεί –όπως είπαν- το Κοινοβούλιο.


1η Δεκέμβρη : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 23:47

HIV λοίμωξη: νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, Οκτώβριος 2017

Η επιδημιολογική επιτήρηση της HIV λοίμωξης στην Ελλάδα πραγματοποιείται κυρίως μέσω του συστήματος υποχρεωτικής δήλωσης των περιστατικών HIV, AIDS και των θανάτων. Η παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας αποτελεί έργο του Γραφείου HIV Λοίμωξης και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Σύμφωνα με το σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης, μέχρι και την  31η Οκτωβρίου του 2017, έχουν καταγραφεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 16.527 περιστατικά HIV λοίμωξης (82,75% άνδρες). Από το σύνολο των ατόμων αυτών, 4.083 έχουν εμφανίσει AIDS και περίπου 9.500 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 2.746.

Τους πρώτους δέκα μήνες του 2017 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 492 περιστατικά HIV λοίμωξης (4,5 ανά 100.000 πληθυσμού), εκ των οποίων τα 403 (81,91%) αφορούσαν σε άνδρες, τα 87 (17.68%) σε γυναίκες και τα 2 (0,41%) σε διεμφυλικά άτομα. Οι νέες διαγνώσεις HIV ανά 100.000 πληθυσμού για το πρώτο δεκάμηνο του 2017 εμφανίζονται μειωμένες συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη και προσεγγίζουν τα προ της επιδημίας επίπεδα.

 

 

πηγή : www.keelpno.gr
 
 

Πριν τα Χριστούγεννα θα γίνει η διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος, για το οποίο έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα περισσότερες από 520 χιλιάδες αιτήσεις. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη διανομή του, στις επαφές για την Τρίτη Αξιολόγηση και φυσικά στις αυτοψίες και στις ενέργειες για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.


Οι πληγέντες να λάβουν το συντομότερο δυνατό το επίδομα στήριξης και να προχωρήσουν χωρίς γραφειοκρατία τα έργα υποδομής και τα αντιπλημμυρικά. Αυτό υπογράμμισε, από τη Μάνδρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από τη θεομηνία που κόστισε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας, η Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε κάποια από τα μέτρα ανακούφισης κατοίκων και επαγγελματιών.


Νέο «λάδι στη φωτιά» στον απόηχο της επεισοδιακής συζήτησης στη Βουλή, αναφορικά με τον τρόπο πώλησης εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, έριξαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Μαρία Σπυράκη. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αντάλλαξαν κατηγορίες, κάνοντας λόγο για γραφική σκευωρία και μίζες, εκατέρωθεν.


«Μετωπικά» συγκρούστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της επερώτησης για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ο Πρωθυπουργός και ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν κατηγορίες και ευθύνες σε υψηλότατους τόνους. 


Σελίδα 2 από 132

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps