Τη μέριμνα του Υπουργείου και την πρόθεση για έργα στα Λιμάνια σε Καμαριώτισσα, Θέρμα και Λάκκωμα, γνωστοποίησε από το νησί ο Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των παρισταμένων, αναφέρθηκε τόσο στην αναγκαιότητα των εν λόγω παρεμβάσεων, όσο και για τις σκέψεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Οι χρηματοδοτήσεις που έλαβε το νησί, οι αναγκαίες υποδομές στα λιμάνια, η στόχευση στην ακτοπλοϊκή της συγκοινωνία αλλά και η μεταφορά των απορριμμάτων, βρέθηκαν μεταξύ των τοποθετήσεων του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα και αυτοδιοικητικών στη Σαμοθράκη. Στο πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας, οι προαναφερθέντες, στάθηκαν σε έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν στο νησί, στον απόηχο των πληγών του καταστροφικού φαινομένου του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.


«Πρέπει από κοινού να εργαστούμε, με στόχευση και με γνώμονα έργα ουσίας και όχι ανάγκης». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη. Στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη τοποθετήθηκε και ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, που υπογράμμισε πως τα έργα που θα δρομολογηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες μορφολογίας του νησιού. 


Κέντρο υγείας λειτουργεί από το Σάββατο 21 Απριλίου, στην πόλη του Διδυμοτείχου. Στα εγκαίνια της δομής βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος έδωσε το παρόν και στο συνέδριο του δικτύου υγιών πόλεων. Ο Γιώργος Πατούλης ρωτήθηκε και απάντησε και για τους δύο Έλληνες κρατούμενους στην Αδριανούπολη, αφού είχε συνάντηση με τους οικείους τους.


«Οι πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις ακόμη και στη λίστα των επιλαχόντων, μιας και είναι πιθανόν κάποιες από τις κύριες να απορριφθούν». Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Έβρου, Γιώργος Γεωργιάδης, με αφορμή το γεγονός πως ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ Κατ Οίκον 2». Ο σκοπός της, αυτή τη φορά θα έχει το χαρακτήρα της επιδιόρθωσης, καθώς έρχεται να αποκαταστήσει τις αιτήσεις των δικαιούχων που είχαν μεν υποβληθεί, αλλά δεν είχαν οριστικοποιηθεί.


«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μας κάνει υποδείξεις για το τι θα κάνουμε με τα λιμάνια». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη και τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε νέα συμφωνία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα υπαγορεύει του όρους αξιοποίησης των λιμένων, και έγινε αποδέκτης παραπόνων από μερίδα εργαζομένων.


Στη ρητή διαβεβαίωση πως η Λιμενική Ακαδημία θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε την πορεία εξέλιξης του ζητήματος ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν επίσης η εκμετάλλευση της δυτικής χερσαίας ζώνης και ο σταθμός LNG, με τον Υπουργό να ανακοινώνει ότι ο δήμος θα λαμβάνει κέρδη από την αξιοποίηση του λιμένα.


Με αναβρασμό, φωνές, ανοιχτές διαφωνίες και πολύ μεγάλη ένταση, διεξήχθη η έκτακτη λαϊκή συνέλευση, με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση της ευρύτερης περιοχής, στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας. Οι κάτοικοι μιλούν ανοιχτά για έντονες μυρωδιές και ζητούν –μεταξύ άλλων- απαντήσεις από τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, απαιτώντας μάλιστα επίσημα και ανεξάρτητα από αυτές, στοιχεία που θα καταδεικνύουν το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία. 


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps