Στις κυβερνητικές ενέργειες για απλούστευση των επενδυτικών διαδικασιών, στάθηκε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στις κοινές του δηλώσεις με τον Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό, με τον Αμερικανό Ηγέτη να μιλά για δεδηλωμένο ενδιαφέρον και από τη χώρα του. Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν ακόμη στο ρόλο της Τουρκίας, το Κυπριακό και το ρόλο της χώρας μας ως σταθερού Συμμάχου, φίλου και συνομιλητή των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ειδική αναφορά στο Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων Ντόναλντ Τράμπ και Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε πως η πρωτεύουσα του Έβρου μπορεί να γίνει κόμβος εισαγωγής σχιστολιθικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δυο ηγετών, σχολίασε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.


Τα συγχαρητήρια της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών τους, στην Ουάσινγκτον. Κριστίν Λαγκάρτ και Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως υπάρχουν η διάθεση, αλλά και τα δεδομένα, για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της Τρίτης Αξιολόγησης.


Στην Καβάλα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ανάδειξη του Ηγέτη του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις κινήσεις που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ειπωθούν αλήθειες και να καταρτιστεί σαφές σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας.


Μήνυμα ανανέωσης έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντησή του με 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε τους παλαιότερους για την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη ενασχόλησης νέων και δοκιμασμένων επαγγελματικά ανθρώπων, με τα κοινά.


«Η συζήτηση για νέα μέτρα έχει κλείσει και δεν υπάρχει λόγος για καθυστέρηση στο κλείσιμο της Τρίτης Αξιολογήσης». Αυτό ανέφερε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ, μιλώντας –μεταξύ άλλων- για αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ομογένειας, μέσω επενδύσεων σε ελληνικό έδαφος.


«Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που του προσφέρεται». Αυτό, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για την κυβερνητική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είναι αναβαθμισμένη, γεγονός που ο Πρωθυπουργός οφείλει να εκμεταλλευτεί.


Στην Αθήνα θα αναζητηθεί τελικά η οριστική λύση στο ζήτημα της πολυαναμενόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, καθώς η ανταλλαγή προτάσεων και στοιχείων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δανειστών δεν έχει έως σήμερα αποφέρει καρπούς.


Οι επαφές του Πρωθυπουργού στο Σικάγο

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 17:17

Συνεχίζει τις επαφές του στο Σικάγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη χθεσινή συνάντηση που είχε με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές αποτυπώθηκε θετικό κλίμα απέναντι στα δεδομένα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συνθέτουν την κυβερνητική αποστολή και αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα. Το μεσημέρι της Δευτέρας αναχωρεί για την Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ.


Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με ή χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε όλους τους συνομιλητές του στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού. Παράλληλα, συμφώνησε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για μία γρήγορη αξιολόγηση ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαδικασίες που θα βοηθήσουν τη χώρα να εξέλθει των Μνημονίων.


«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων Πιλότων». Αυτό τόνισε, απευθυνόμενος στους ίδιους, ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε επίσκεψη στην Τριακοσιοστή Τριακοστή Έβδομη (337) Μοίρα και την 110η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της παρουσίας του μάλιστα είχε την ευκαιρία να μετέχει σε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16, πάνω από το Αιγαίο.


«Επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, πρωτίστως επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, μπορούμε να πάμε μπροστά». Αυτό υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός από το Συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης στη Θεσσαλία. Από το βήμα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη θεσμικών τομών, αναφερόμενος –μεταξύ άλλων- και στη θέσπιση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.


Σελίδα 2 από 123

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps