«Οι αντιδράσεις είναι άκαιρες, δεν υπάρχει λόγος τη στιγμή που το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση», αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Έβρου Γιώργος Καΐσας, σε ότι αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναγγελία του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση νέου τμήματος νομικής. Αυτοδιοικητικοί και φορείς κλιμακώνουν από κοινού τις δράσεις τους, επικαλούμενοι την αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, με τον βουλευτή να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.


Με τη συμμετοχή περίπου 60 σωματείων -σύμφωνα με τους διοργανωτές- αναμένεται να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ. Τα μέλη της επιτροπής ειρήνης καλούν τους πολίτες να συσπειρωθούν κατά των δράσεων ξένων δυνάμεων στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι η ειρηνική συνύπαρξη θα εξασφαλιστεί μόνο με την απεμπλοκή της Ελλάδας από τη βορειοατλαντική συμμαχία.


Η Γερμανία είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς, που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ θεσμικών και αεροπορικών εταιριών. Στον απόηχο της δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για επαφές με στόχο τη σύνδεση της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού, την πληροφορία πως η Γερμανία αποτελεί έναν από αυτούς, έδωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. 


Τη δυσαρέσκειά του για το αυξημένο παρεμπόριο που παρατηρείται στην περιοχή, εκφράζει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με κύριο αίτημα τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου.  Η υψηλή φορολογία με την οποία το κράτος επιφορτίζει τους επαγγελματίες, δεν ανταποκρίνεται στην προστασία που τους παρέχει, όπως υποστηρίζει η αντιπροσωπεία του.


Νέο απορριμματοφόρο, ειδικό για το άδειασμα των υπόγειων κάδων που θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, αλλά και νέες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας που δίνουν τέλος στην παραφιλολογία περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλλης Λαμπάκης.


Στα επόμενα βήματα προς την οριστική συγχώνευση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Έβρου και Ροδόπης, βαδίζουν τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων. Για τους στόχους και τα σχέδια της Ενιαίας Περιφερειακής Τράπεζας της ΑΜΘ, μίλησε στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά» του Δέλτα fm 102,3 ο Σταύρος Σταυράκογλου. Μέρος όσων αναφέρθηκαν, αμέσως τώρα.


Εκτός των γεωγραφικών ορίων της, θα δράσει η ΔΕΥΑ της Κομοτηνής, που ανέλαβε να εκτελέσει τα έργα των βιολογικών της Σαμοθράκης αλλά και του Ιάσμου. Αμφότερα έχουν αξιολογηθεί ως επιτακτικά, με την εγκατάσταση στο νησί του Έβρου να ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.


Τιμές σε όσους έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, απέδωσε η 12η μηχανοκίνητη μεραρχίας πεζικού Έβρου. Στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές, ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημασίας του έργου των πεσόντων αγωνιστών.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps