Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό και Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Γιλντιρίμ. Είναι προς το κοινό μας όφελος, οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, αλλά προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών κανόνων, τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Στα Μαθηματικά και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με τα δύο αυτά μαθήματα ουσιαστικά έκλεισε, ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων. Πλέον ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, η εξέταση των οποίων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.


Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, για τα θύματα της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Λεϊρία, που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε τουλάχιστον 62. Η δασική πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες στην περιοχή της κεντρικής Πορτογαλίας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 50 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι πυροσβέστες.


Η απόφαση του Eurogroup δίνει ανάσα στην Ελλάδα δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε αλλά επανέλαβε ότι για 13 μήνες το ΔΝΤ θα περιμένει να διασαφηνιστεί το θέμα του χρέους. Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημείωσε οτι όλοι αναγνωρίζουν τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, επεσήμανε ωστόσο πως έφθασε η ώρα να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.


Η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη, γιατί οι συγκρίσεις θα είναι αναγκαστικές, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.


Με τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε κάτω από τον πήχυ που είχε η ίδια θέσει υπερβολικά ψηλά, και ως συνέπεια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με καθεστώς διαρκούς λιτότητας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η συμφωνία έφερε νέο πακέτο μέτρων αλλά αντίθετα οι αποφάσεις για το χρέος μετατέθηκαν για το 2018, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση.


«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Η πιο σημαντική δέσμευση αφορά στο οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018». Αυτά, τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό του μήνυμα, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.


Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί την αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση. Με αυτά τα λόγια εξέφρασε τη δική του άποψη στον Πρωθυπουργό, για την τελευταία εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε παρών μέχρι τέλους στην προσπάθεια εξόδου από την ύφεση.


Στην επιτάχυνση των κοινών τους ενεργειών για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου στην Ανατολική Μεσόγειο, του αγωγού East Med συμφώνησαν μεταξύ άλλων Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. Ενέργεια, μεταφορές, φυσικοί πόροι, τηλεπικοινωνίες και φυσικά το Κυπριακό αποτέλεσαν κύρια θέματα συζήτησης στο πλαίσιο της τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής.


Επιβάλλεται να προχωρήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης της Δ.Ε.Η, δήλωσε μεταξύ άλλων από την περιοχή του Ορυχείου Αμυνταίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως πρώτης προτεραιότητας ζητήματα είναι αφενός η διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής και αφετέρου η ολοκλήρωση της εκκρεμούσας μετεγκατάστασης.


Μέλημα μας είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι ώστε να προβούμε σε επιδότηση ενοικίου και να προχωρήσουν ταχύτατα οι αποζημιώσεις. Αυτό τόνισε από τη Μυτιλήνη ο Υπουργός Υποδομών. Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων, ενώ τόνισε πως περισσότερα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, από την Αθήνα, και αφού ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια που υπέστησαν ζημιές.


Να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να κινηθούν ταχύτατα οι μηχανισμοί και οι ενέργειες ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι ζήτησε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον οικισμό Βρίσα, που υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή από το σεισμό των 6,3 ρίχτερ.


Σελίδα 10 από 106

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps