Για "συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου" κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει, το σχέδιο Καμμένου για στρατιωτική θητεία των γυναικών.


Η μετανάστευση είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους σύμφωνα με τα στοιχεία του τακτικού ευρωβαρόμετρου. Η έκθεση και τα στοιχεία δείχνουν ότι η αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης εξακολουθεί να βελτιώνεται.


ΣΤΗ "ΜΑΧΗ" ΤΟΥ 2016 ΡΙΧΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 09:14

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο της κυβέρνησης για το 2015, θέτοντας επί τάπητος μία δέσμη νομοσχεδίων, τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή στη διάρκεια των εορτών και ως τις 7 Ιανουαρίου. «Καυτό» θέμα παραμένει το ασφαλιστικό, το οποίο και αναμένεται να «μονοπωλήσει» το ενδιαφέρον, καθώς  είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Ιανουαρίου. «Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Στο δίπολο «ανανέωση - συντήρηση», στη δυνατότητα ομάδων μέχρι πρότινος αντιτιθέμενων, όπως ενδεικτικά οι φιλελεύθεροι με τους σαμαρικούς και δεξιούς, να συνυπάρξουν υπό μία κοινή υποψηφιότητα, στη συμπεριφορά του 30% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη και, τελικά, στη στάση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων υπέρ της διατήρησης ή μη του «καραμανλικού DNA» του κόμματος θα κριθεί η μονομαχία μεταξύ των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.


Ριζικές αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης επιφυλάσσει ο πανεπιστημιακός «Καλλικράτης» που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό στο υπουργείο Παιδείας. Ο επανασχεδιασμός του χάρτη των ΑΕΙ της χώρας προβλέπει σαρωτικές συγχωνεύσεις μέσω της διοικητικής ενοποίησης πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανά περιφέρεια. Στόχος η δημιουργία μονοψήφιου αριθμού ιδρυμάτων-μαμούθ με μια κεντρική διοίκηση και πολλά παραρτήματα.


Υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες σχεδιάζει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, το σχέδιό του για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει δημιουργία στρατιωτικών λυκείων. Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι σκοπεύει να προωθήσει στην κυβέρνηση τα σχέδιά του για τη στράτευση γυναικών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προετοιμασία και επιλογή των σπουδαστών για τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.


Με το προσφυγικό ζήτημα και την υπάρχουσα εμπόλεμη κατάσταση, συνδέει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παρομοιάζει όλους όσους κάνουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με τον Ηρώδη και βάζοντας κάθε πρόσφυγα στη θέση του Ιησού, κάνει έναν παραλληλισμό με σκοπό να προβληματίσει όλους για την παγκόσμια ειρήνη.


Σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών (ΔΕΑ) το οποίο καθιερώνεται και υλοποιείται με απόφαση υπουργού, διατάξεις για την ανακούφιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και θέματα εκπαίδευσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας με τίτλο  "Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.


ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ 2015 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 08:59

Αποπληρωμή των υποχρεώσεων της πολιτείας για το 2015 προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαμε με την κατανομή 164 εκατ. ευρώ. Φέτος, το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε συνολικά για Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Δήμων το ποσό των 2,55 εκ. ενώ  για των  Περιφερειών το ποσό των 312,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως αν και Στα χρόνια των μνημονίων οι πόροι προς τους ΟΤΑ έχουν μειωθεί κατά 61%, το 2016 αναμένεται να είναι  αυξημένοι.


Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δράμα Χρήστου Καραγιαννίδη στη συζήτηση για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο βουλευτής, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του Συμφώνου, αλλά επιπλέον αναφέρθηκε και στα τρανς άτομα ζητώντας την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όπως επίσης και στην υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου.


ESM: ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΕ Η ΥΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 08:47

Τέλος στο σίριαλ των τελευταίων ημερών με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ, έβαλε σήμερα, Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο του ESM εγκρίνοντας την εκταμίευση της. Για τη θετική εξέλιξη είχε προϊδεάσει η Κομισιόν που επιβεβαιώνοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των θεσμών αναφορικά με τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, μίλησε για άμεση εκταμίευση. Το επόμενο ραντεβού Αθήνας - κουαρτέτου είναι στις 18 Ιανουαρίου και αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς θα τεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό.


Νωρίς το πρωί άσκησαν το εκλόγικό τους δικαίωμα οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσαν ότι η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως σημαντική και τόνισαν ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος.


Σελίδα 90 από 118

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps