Για άριστα προετοιμασμένους μαθητές κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας που κλήθηκαν να απαντήσουν (σήμερα) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήταν μεγάλα σε έκταση και αρκετά δύσκολα, ενώ κάλυπταν επίσης μεγάλο μέρος της ύλης. Όχι ιδιαίτερης αλλά κλιμακούμενης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.


Με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με τους υποψηφίους να κάνουν λόγο για βατά θέματα. Την Παρασκευή θα εξεταστούν στα μαθήματα της Βιολογίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών, Θετικών σπουδών και σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.


Εύκολα και βατά χαρακτηρίζουν τα θέματα των πανελληνίων οι μαθητές και καθηγητές των λυκείων. Οι μαθητές (σήμερα 23/5) εξεταζόταν στην Φυσική και την Ιστορία Κατεύθυνσης.


Στην Ελλάδα θα έρθει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει της Ελληνορωσικής χρονιάς που έχει ανακηρυχθεί να είναι το 2016. Ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί την Ελλάδα την Παρασκευή.


Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Ελλάδας από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 του μήνα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων. Ειδικότερα για τον Έβρο, η συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία είναι καθολική πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις στην επιβατική κίνηση και παντελής διακοπή της εμπορευματικής.


Υπό την αιγίδα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έναρξης της κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού αερίου ΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη. Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 300 προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι κρατών, εκρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και των μετόχων της Κοινοπραξίας που συνθέτει τον ΤΑΡ.


Ερώτηση σχετικά με τον αριθμό και το ύψος των κόκκινων δανείων κατέθεσαν τρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές ζητούν από την Κυβέρνηση να βρει τρόπο να προστατεύσει τους πολίτες ειδικά των ευαίσθητων περιοχών όπως της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσαν εντολή για να μετακινηθούν από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά τα οποία τραυματίστηκε από δακρυγόνα στο κεφάλι η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Λαϊκής Ενότητας. Για το θέμα μίλησε από την Αλεξανδρούπολης ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη στο πλαίσιο της παρέλασης για τα ελευθέρια της Θράκης.


Πολλές θετικές εξελίξεις στο κομμάτι της παιδείας υποσχέθηκε το επόμενο διάστημα η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. Η εξελίξεις αφορούν κυρίως το οικονομικό κομμάτι των Α.Ε.Ι. αλλά και ενίσχυση των ΤΕΙ.


Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι σχετικά με τη φημολογία περί νέας φορολόγησης του κλάδου τους η οποία είναι πια γνωστή ως "τέλος διανυκτέρευσης". Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης πάντως εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί και σημειώνει πως ακόμη και αν τελικά γίνει, δεν θα αποδώσει.


Κατά το δοκούν εξυπηρετούν τους φορολογούμενους οι λογιστές, αφού δεν υπάρχει απόφαση αποχής του κλάδου από το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο. Την ίδια ώρα όμως και οι λογιστές εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους.


Σελίδα 90 από 129

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps