Διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη η διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε αυτή μετείχαν τόσο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όσο και εκπρόσωπος της εταιρίας SAOS Ferries, αφού μείζον θέμα συζήτησης, αποτέλεσε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, με τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Σαμοθράκη στον ΧΥΤΥ της Κομοτηνής. Όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της έκτακτης διευρυμένης σύσκεψης, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Με μεγάλη καθυστέρηση έγινε γνωστή στην Ελλάδα και στους κτηνοτρόφους του Έβρου, η είδηση για την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας, στην Αδριανούπολη. «Η Τουρκία πρέπει να μάθει να ενημερώνει έγκαιρα», τόνισε στη Δέλτα Τηλεόραση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς. Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία, στους κτηνοτρόφους του νομού.


Την απόφασή της να απέχει από την φετινή Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου. Οι σύλλογοι που την απαρτίζουν, γνωστοποίησαν τη ρήξη τους με τη διοργανώτρια αρχή, επισημαίνοντας πως η Γιορτή έχει απολέσει το χαρακτήρα που θα όφειλε να έχει. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που συγκάλεσαν, παρουσίασαν τις θέσεις τους και τα σημεία διαφωνίας, με γνώμονα τη διοργάνωση.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, συζητήθηκε το μείζον θέμα της φωτιάς στον ΧΥΤΑ της περιοχής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εκφράστηκαν εντονότατοι προβληματισμοί, αναφορικά με τους ρύπους της καύσης των απορριμμάτων. Για το θέμα και τα απότοκά του, ρωτήθηκε και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου, Σπύρος Ραψομανίκης.


Για δημιουργία παράνομου ευκτήριου οίκου λατρείας, παράνομο πλουτισμό και οπλοκατοχή, καταδικάστηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο 41χρονος ιερομόναχος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και την κοινή γνώμη. Αστυνομικοί, μπήκαν στα γραφεία του σωματείου που διατηρεί και βρήκαν το ποσό των 40 χιλιάδων 300 ευρώ, εκκλησιαστικά σκεύη, εικόνες και άμφια, λίρες, όπως επίσης και 1 πιστόλι αερίου χωρίς τη νόμιμη άδεια.


Έντονη είναι η ανησυχία στην Ξάνθη, για τη φωτιά που συνεχίστηκε για δεύτερο 24ωρο στο ΧΥΤΑ της περιοχής. Κάτοικοι και εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων και ο οικείος Δήμος, δεν έχουν λάβει κάποια μέτρα, για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Με παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ήρθε σε επαφή με τον Καθηγητή Ραψομανίκη, με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης να ξεκινά τις σχετικές μετρήσεις.


Στον Έβρο βρίσκονται ο Εκπρόσωπος Τύπου του "Κινήματος Αλλαγής" και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θόδωρος Μαργαρίτης. Στη συνέντευξη τύπου που συγκάλεσαν, αμφότεροι, αναφέρθηκαν στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, στον πρωτογενή τομέα και φυσικά στον απόηχο της Συμφωνίας Ελλάδος και Σκοπίων.


Συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη, το τοπικό συντονιστικό όργανο, με γνώμονα την αντιπυρική περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ετοιμότητα του Δήμου και των συναρμόδιων φορέων, σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές και με τον εξοπλισμό προστασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps