Η βιώσιμη ανάπτυξη με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον στόχο για έξοδο στις αγορές μετά την απόφαση του Eurogroup.


«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται μόνο εικονικά σε όσα ζητούν οι δανειστές και κάνει μεγάλη ζημιά στη Διοίκηση και την Παιδεία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα. Ο πρόεδρος της νέας δημοκρατίας, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, και τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει πράξη.


Με επισκέψεις σε αγροτικές καλλιέργειες και καταγραφή των προβλημάτων, μέσα από διάλογο που ανέπτυξε με τους παραγωγούς, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ενώ ενθάρρυνε τους νέους παραγωγούς να στραφούν στις καλλιέργειες οι οποίες έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.


Η αναβάθμιση του λυκείου και αλλαγή της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες του σχεδίου ριζικής αναδιάρθρωσης της παιδείας, που προωθεί η κυβέρνηση με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τριετία. Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το βάρος θα πρέπει να πέφτει στη διδασκαλία εντός του σχολείου, κι όχι εκτός από αυτό.


Συνάντηση με τους συμβασιούχους των δήμων αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας, είχε ο υπουργός εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δηλώνει μετά το πέρας της συνάντησης ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση.


Μια βδομάδα πριν πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4 εκατ. δηλώσεις. Το ενδεχόμενο της παράτασης 2 εβδομάδων στην προθεσμία υποβολής, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης, εξετάζει το υπουργείο οικονομικών, καθώς απομένουν 2,5 εκατ. δηλώσεις και είναι αμφίβολο ότι το Taxisnet μπορεί να αντέξει αυτόν τον όγκο υποβολής μέσα σε λίγες μόνο μέρες.


Για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί με στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, βραβεύθηκε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι». Στην κυρία Γαβρίλοβα δόθηκε επιστήθιο διακριτικό σήμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας «Για Συνεργασία».


Η Τουρκική πλευρά πρέπει να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς Συμβάσεις και να αφήσει κατά μέρους τις προκλήσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των θεμάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε τόσο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όσο και στην ελληνική οικονομία.


Τον Βούλγαρο ομόλογό του υποδέχθηκε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, μετά την προσευχή και ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Έλληνας Πρόεδρος τόνισε πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αλλά και της ιστορίας και του πολιτισμού ενός λαού είναι  απαραίτητα στοιχεία φιλίας και καλής γειτονίας.


«Η Ελλάδα έφθασε, επιτέλους, στο σημείο της επιστροφής στην ομαλότητα και την ανάπτυξη», δήλωσε από τις Βρυξέλλες και την εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η μοίρα των λαών της Ευρώπης δε μπορεί να είναι κοινή όταν ένα «τείχος χρημάτων» χωρίζει το Νότο από το Βορρά.


Η ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα τώρα που η ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος Τρομοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, προέβη σε ευθεία επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, με αφορμή τις πολιτικές αλλά και τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας.


Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να διορθωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη που έχουν διαπιστωθεί για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αποφάσισε η κυβέρνηση. Στις 15 Ιουλίου θα γίνει νέα διασταύρωση δεδομένων και τότε, για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, στους ιδιοκτήτες θα αποσταλούν ειδοποιητήρια και κλιμακωτά πρόστιμα ύψους 250 ευρώ.


Σελίδα 1 από 98

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps