Νέες μεθόδους, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιμετωπιστεί των πάγιο πρόβλημα των «κωλυσιεργιών», θα αναζητήσουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται, στις Βρυξέλλες.


Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο ινστιτούτο Brookings

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 21:24 Γράφτηκε από

Στα σημαντικά και μεγάλα βήματα της χώρας που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings με την οποία ολοκλήρωσε την πενθήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα μπαίνει σε μια καινούργια περιοχή, βγαίνει από την κρίση διαψεύδοντας τους οπαδούς της λιτότητας. Τώρα είναι η ώρα να την εμπιστευτείτε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα της κυβέρνησης.


Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η ελληνική πλευρά πήρε στήριξη για ανάπτυξη, επενδύσεις και χρέος. Επιβεβαίωσε επίσης ότι «υπάρχει συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 συνολικού ύψους 2,4 δισ. τονίζοντας ότι είναι επωφελής για την Ελλάδα και αναγκαία για να μην απαξιωθεί ο υφιστάμενος στόλος και πρόσθεσε ότι η πραγματική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό θα είναι 1,1 δισ σε βάθος 10-15 ετών».


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σήμερα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ενώ χθες συζήτησε με Επιτρόπους τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.


Άμυνα, Ενέργεια, Εμπόριο και Μεταφορές, αποτέλεσαν κάποιους από τους πυλώνες της συζήτησης μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εστίασε στο τομέα της Ασφάλειας, εξάροντας τη συμφωνία για ενίσχυση του στόλου των f-16 της χώρας μας. Αναφορά, στο πλαίσιο των δηλώσεων των 2 Ηγετών, έγινε και στην Αλεξανδρούπολη, με γνώμονα την ενεργειακή προοπτική και τη συνεργασία που σηματοδοτεί η δρομολόγηση του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.


Στις κυβερνητικές ενέργειες για απλούστευση των επενδυτικών διαδικασιών, στάθηκε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στις κοινές του δηλώσεις με τον Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό, με τον Αμερικανό Ηγέτη να μιλά για δεδηλωμένο ενδιαφέρον και από τη χώρα του. Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν ακόμη στο ρόλο της Τουρκίας, το Κυπριακό και το ρόλο της χώρας μας ως σταθερού Συμμάχου, φίλου και συνομιλητή των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ειδική αναφορά στο Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων Ντόναλντ Τράμπ και Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε πως η πρωτεύουσα του Έβρου μπορεί να γίνει κόμβος εισαγωγής σχιστολιθικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δυο ηγετών, σχολίασε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.


Τα συγχαρητήρια της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών τους, στην Ουάσινγκτον. Κριστίν Λαγκάρτ και Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως υπάρχουν η διάθεση, αλλά και τα δεδομένα, για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της Τρίτης Αξιολόγησης.


Στην Καβάλα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ανάδειξη του Ηγέτη του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις κινήσεις που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ειπωθούν αλήθειες και να καταρτιστεί σαφές σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας.


Μήνυμα ανανέωσης έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντησή του με 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από την διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε τους παλαιότερους για την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη ενασχόλησης νέων και δοκιμασμένων επαγγελματικά ανθρώπων, με τα κοινά.


«Η συζήτηση για νέα μέτρα έχει κλείσει και δεν υπάρχει λόγος για καθυστέρηση στο κλείσιμο της Τρίτης Αξιολογήσης». Αυτό ανέφερε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ, μιλώντας –μεταξύ άλλων- για αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ομογένειας, μέσω επενδύσεων σε ελληνικό έδαφος.


«Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που του προσφέρεται». Αυτό, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για την κυβερνητική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είναι αναβαθμισμένη, γεγονός που ο Πρωθυπουργός οφείλει να εκμεταλλευτεί.


Σελίδα 1 από 122

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps