Επίκαιρη ερώτηση για τα ζητήματα της εγκληματικότητας κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Η συζήτηση μετά την πρωτολογία και των δυο στράφηκε γύρω από πολλά ζητήματα, με επίκεντρο την έξαρση της βίας αλλά και την οικονομία. Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα, με τη συζήτηση να ανεβάζει τους τόνους στα έδρανα του κοινοβουλίου.

 

 

 


Κύριε Μητσοτάκη, η παρουσία σας τόσο εδώ όσο και στο Βερολίνο ήταν θλιβερή. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, πως μόνος τους στόχος είναι να μη κλείσει η αξιολόγηση και να προκηρυχθούν εκλογές. Οι δυο άνδρες συγκρούστηκαν έντονα, με τη συζήτηση να διέπεται από την εγκληματικότητα, την οικονομία αλλά και ένα … ποδοσφαιρικό αγώνα!

 

 

 


Σκληρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αφού αναφέρθηκε στην πορεία των διαβουλεύσεων, και τόνισε εκ νέου πως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας, ο ίδιος επεσήμανε πως μοναδική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επιπλέον λιτότητα.


Η απάντηση σε όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και σε όσα ειπώνονται από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία, ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το μόνο που νοιάζει τα κυβερνητικά στελέχη είναι οι καρέκλες και η καλή ζωή που κάνουν.


Στην Αθήνα με στόχο, όπως δήλωσε την προετοιμασία του εδάφους για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου βρίσκεται ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί. Η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Επίτροπος προέβη σε σύντομη δήλωση, αναφορικά με το αποτέλεσμά της.


Τώρα δε χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά ανακούφιση, κάτι που αποδεικνύουν και τα οικονομικά στοιχεία που επετεύχθησαν χάριν στις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Αυτό, μεταξύ άλλων επεσήμανε στη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τα αποτελέσματα της χώρας είναι πολύ ικανοποιητικά, θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τέρμα του τούνελ της λιτότητας, είπε από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.


Αμέσως μετά τη συνάντηση και τη συζήτησή του με τον πρωθυπουργό, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προέβη σε δηλώσεις. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, υπάρχουν τα κυριότερα σημεία όσων τόνισε αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της αξιολόγησης και της οικονομικής μας πραγματικότητας.


Οι ενέργειες και οι διαβουλεύσεις γύρω από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο ίδιος επισήμανε μεταξύ άλλων πως η συζήτηση για νέα μέτρα, και δη για μετά το 2019, δεν έχουν καμία βάση, καλώντας το ΔΝΤ και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών να προβούν σε πιο ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προσεγγίσεις.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παίζει … μουτζούρη και κατά την προσωπική μου άποψη δε θέλει να μετέχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό μεταξύ άλλων είπε στην τοποθέτηση του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε δε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης το καθιστά δύσκολο, μόνο το γεγονός της διαφωνίας των πιστωτών μας, με την κυβέρνηση να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να προστατεύσει τα αδύναμα οικονομικά στρώματα.


Στη Γερμανία στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας, επαφών και διαβουλεύσεων βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τα καυτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, και για όλα όσα συζήτησε στη συνάντηση του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


Την αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ως απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε για τις δηλώσεις του περί Grexit.

 

 

 


Ηχηρό μήνυμα προς τους εταίρους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεράσει, στην παρούσα φάση, η ελληνική κυβέρνηση. Στα λεγόμενά του ο Πρόεδρος δήλωσε πως οι χώρες-εταίροι μας θα πρέπει να τιμήσουν της δεσμεύσεις τους, όπως ακριβώς πράττει η Ελλάδα.

 


Σελίδα 1 από 76

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps