Ο Έβρος σε ρυθμούς «ViaEgnatia»

Ο Έβρος σε ρυθμούς «ViaEgnatia»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ ViaEgnatia, από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

 

Ειδικότερα, στηνΠεριφερειακή Ενότητα Έβρου οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (Βασιλέως Αλεξάνδρου και Ψαρών) διοργανώνεται Δραστηριότητα – Παιχνίδι για παιδιά με την ονομασία «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:30, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις υπό τον τίτλο «Ζώντας στο χτες και στο σήμερα στη ViaEgnatia».

Στις 18:30 ξεκινά ο αγώνας δρόμου στα χνάρια της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με την επωνυμία «VIA EGNATIA RUN 2017». Ο αγώνας «VIAEGNATIARUN»,αφού υλοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2016 στον Έβρο (16.000 μ.), φέτος «μεγαλώνει», γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.) και είναι έτοιμος να «χαρίσει» νέες δρομικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Η αφετηρία είναι στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί στις 19:00 Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό Βάδισμα 3.500 μ., με αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και αγώνας δρόμου 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ, με αφετηρία Κτίριο Π.Ε. Έβρου. Και οι τρεις διαδρομές έχουν τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές για τους αγώνες στο link: http://www.peevrou.eu/index.php/menu-ekdiloseis-draseis/via-egnatia/menu-viaegnatiarun2017/menu-aitisi-symmetoxis-viaegnatia3).

Το πρόγραμμα της ημέρας εμπλουτίζεται στις 20:00 με χορογραφίες σε ρυθμούς ViaEgnatia από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ritmo de Arte» στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Στις 21.00 θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές όλως των κατηγοριών του «VIA EGNATIA RUN 2017», θα ακολουθήσει show πυροτεχνημάτωνκαι η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «DECHO» επίσηςστο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

 

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Σημείο συγκέντρωσης ορίζεται το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη και ώρα 09:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2551355325 08.30 – 15.00 και με e-mail στη διεύθυνση politismos@gmail.comΟι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο.

 

Στις 18:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, θα δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων (Καροποιού, Σαγματοποιού, Υφαντικής, Αγγειοπλάστη, Ντενεκετζή, Οργανοποιού, Καλαθοπλέκτη κα) σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

 

Η βραδιά θα κλείσει στις 21:00 με συναυλία από το παραδοσιακό συγκρότημα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και παρουσίαση θρακιώτικων χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στην ιστοσελίδα www.peevrou.eu

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps