Οι 72 ώρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

Οι 72 ώρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

Για 72 ώρες, από την Πέμπτη 20 Απριλίου έως το Σάββατο 22 Απριλίου, αναμένεται να παραμείνει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να μετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Το πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και ως εκ τούτου δεν έχει καταστεί γνωστό το πότε θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μανούτσιν.

Στις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία της χώρας, δηλαδή με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2021.

Το ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση είναι η δραστική μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για μετά το 2023 στα επίπεδα του 10% - 15% του ΑΕΠ και στα επίπεδα του 20% του ΑΕΠ από το 2040 έως και το 2060 ή και ακόμη παραπέρα!

Τόσο στο θέμα του χρέους όσο και στο θέμα των πλεονασμάτων η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να συντάσσεται με την ελληνική πλευρά. Δεδομένου ότι με τη συμφωνία της Μάλτας το ΔΝΤ διασφάλισε από την Ελλάδα τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις που ζητούσε, ώστε να υπάρξει η «δημοσιονομική βάση» για να μετέχει στο πρόγραμμα, πλέον ζητά ισχυρές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους, ώστε να συντάξει μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα ταιριάζει με τη δυνητική ανάκαμψη της Ελλάδος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα δώσει σήμερα επί ευρωπαϊκού εδάφους την εναρκτήρια ομιλία που θα εγκαινιάσει τις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συγκεκριμένα, θα απευθύνει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ομιλία στο Ινστιτούτο Bruegel των Βρυξελλών με θέμα «Οικοδομώντας μια πιο ανθεκτική και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια οικονομία».

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μιλήσει για τις παγκόσμιες προοπτικές και τις προτεραιότητες πολιτικής εν όψει της Εαρινής Συνόδου και δεν αποκλείεται στο περιθώριο της εκδήλωσης να κάνει αναφορά και στην Ελλάδα.

Αναμένεται δε να επαναλάβει τις πρόσφατες συστάσεις της για στήριξη της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγικότητα, για μια δίκαιη και ισομερή κατανομή των κερδών της παγκοσμιοποίησης, αλλά και για στενή διακρατική συνεργασία σε σχέση με το εμπόριο και την οικονομική διπλωματία.

Την Κριστίν Λαγκάρντ θα προλογίσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Bruegel και την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γκούντραμ Γουλφ, διευθυντής του Bruegel.

 

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps