Επιστολή ανάληψης ευθύνης (;) κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Επιστολή ανάληψης ευθύνης (;) κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ψάχνουν τα κίνητρα

Στη διάρκεια ενημέρωσης, ο επικεφαλής της Αστυνομίας μίλησε για στοχευμένη επίθεση, ενώ αργότερα από το γραφείο του Εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι στο σημείο βρέθηκε μία επιστολή.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της, καθώς εξετάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στην επιστολή φέρεται να γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Κατά την εφημερίδα Sueddeutsche, στην επιστολή αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στη συμμετοχή της Γερμανίας στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πάντως, τα εκρηκτικά όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC, δεν ήταν σε τέτοια ποσότητα, ώστε να προκληθούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Στο σημείο, καθώς και στο γήπεδο, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι θεατές στο στάδιο κλήθηκαν να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου ενημερωθούν από τις Αρχές πως είναι ασφαλής η αποχώρησή τους. Ο αγώνας αναβλήθηκε για τη Μ.Τετάρτη.

Από τις εκρήξεις θρυμματίστηκαν τζάμια του πούλμαν και τραυματίστηκε στο χέρι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Η ομάδα ανέφερε σε tweet ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εντός ή γύρω από το στάδιο.

 

ΠΗΓΗ: news.in.gr

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps