Προσεχείς δράσεις στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Προσεχείς δράσεις στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου "Οι τελευταίες πεντάρες"

Πέμπτη 16 Μαρτίου, 7:30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξ/πολης.

 

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξ/πολης - Φωτεινή Σκαρλακίδου, το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, το Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πολεως "Η Συνάντηση", ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου και οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, σας προσκαλούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ώρα 7.30μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξ/πολης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου "Οι τελευταίες πεντάρες".

  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σούλα Οικονομίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΔΠΘ

Θανάσης Β.Κούγκουλος, Δρ.Νέας Ελληνικής Φιλολογίας

Συντονίζει ο Θανάσης Τσολάκης, δημοσιογράφος reportal.gr

Αφήγηση και Μουσική: Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πολης "Η Συνάντηση". 

_______________________________________________________________

 

  

Θρεπτική και θεραπευτική αξία του οίνου - Χημεία του οίνου και οικιακή οινοποίηση, ομιλητής Δρ. Χρήστος Πολατίδης

Παρασκευή 17 Μαρτίου, 8:30 μ.μ.

 

Η Ένωση Θρακών και το ΕΜΘ σας προσκαλούν στην ομιλία του Δρ. Χρήστου Πολατίδη με θέμα την Θρεπτική και θεραπευτική αξία του οίνου - Χημεία του οίνου και οικιακή οινοποίηση την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο καφέ του Μουσείου.

Είσοδος ελεύθερη.

 _______________________________________________________________

 

 

Παρουσίαση έκθεσης "Πες το με κόμικς", ομιλητές Νίκος Καμπασελέ, Ζωγράφος και ο Δημήτρης Σαββαΐδης, Σεναριογράφος - Εκδότης

Σάββατο 18 Μαρτίου, 7:00 μ.μ. στο καφέ του ΕΜΘ

 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, το εργαστήρι κόμικς του ΕΜΘ θα έχει την ευχαρίστηση να σας ξεναγήσει στα εγκαίνια μιας πολύ ιδιαίτερης έκθεσης:

Στα πλαίσια των μαθημάτων του εργαστηρίου κόμικς, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης προσκάλεσε τον εκδότη και σεναριογράφο Δημήτρη Σαββαΐδη, που ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονικη. Ο Δημήτρης Σαββαΐδης, κεφαλή των εκδόσεων της ADDART, θα μας μιλήσει για την τέχνη των κόμικς και για το πώς δουλεύει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης.

Η ADDART είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο την προώθηση του πολιτισμού. Τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων μέσα από τα κόμικς. Διοργανώνουν λοιπόν δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, όπως εκδηλώσεις, φεστιβαλ και εκπαιδευτικά εργαστήρια (σε σχολεία, κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων κ.α.). Επιπλέον η ADDART εκδίδει και διανέμει τα έργα που δημιουργούνται μέσα από τις δράσεις της.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Σαββαΐδης θα μας μιλήσει για μια από τις δράσεις τους, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία) με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαίου 2016.

 

Στο "Πες το με κόμικς" όπως ονομάστηκε η δράση αυτή, ζητήθηκε από τάξεις διαφόρων σχολείων της Θεσσαλονίκης να συνεργαστούν με τους σεναριογράφους της ADDART προκειμένου να δημιουργήσουν, μέσα από μια σειρά ειδικών εργαστηρίων, ιστορίες κόμικς. Οι ιστορίες εντάσσονταν σε πέντε θεματικές ενότητες:

1.Ξενοφοβία και Ρατσισμός

2.Σχολικός Εκφοβισμός

3.Δικαιώματα των παιδιών

4.Δικαιώματα και Αναπηρία

5.Ανθρώπινα Δικαιώματα

Οι ιστορίες αυτές στην συνέχεια εικονογραφήθηκαν από επαγγελματίες και τυπώθηκαν σε βιβλιαράκια, τα οποία θα έχετε την δυνατότητα να βρείτε στον χώρο του Μουσείου. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείται επίσης για δέκα μέρες έκθεση με τα έργα που δημιουργήθηκαν γι αυτή τη δράση.

Ακόμη, την Κυριακή 19 Μαρτίου, θα γίνει ένα ειδικό εργαστήρι για τους μαθητές του εργαστηρίου κόμικς του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, όπου θα συζητηθούν τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία, την εκτύπωση και την διανομή των σύγχρονων κόμικς.

Είσοδος ελεύθερη.

_______________________________________________________________

 

 

Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Κεβόπουλος, Βαγγέλης Κοντόπουλος

Σάββατο 18 Μαρτίου, 9:00 μ.μ. στο καφέ του Μουσείου

 

Ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος φιλοξενεί τον Βαγγέλη Κοντόπουλο στην Αλεξανδρούπολη, για ένα μουσικό αφιέρωμα σε ποίηση του Ν. Καββαδία, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ., στο καφέ του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Την εκδήλωση διοργανώνει το Σωματείο Φίλων του ΕΜΘ

 

Βαγγέλης Κοντόπουλος: μπάσο, φωνή

Αλέξανδρος Κεβόπουλος: φωνή, κιθάρα

Είσοδος: 5€

  

Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Krnov της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα 15 χρονών. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα «ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» και ήδη κυκλοφορούν τρεις προσωπικοί του δίσκοι: «Σαν το νερό που κυλάει», το ζωντανά ηχογραφημένο "Solo live performace in museum" και το «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ» με ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μάκη Σεβίλογλου, Μαρία Λούκα και το συγκρότημα «Οn the road» .

Με τον κλασικό κιθαρίστα Γιάννη Γιακουμάκη  δημιουργούν το συγκρότημα ΝΟΣΤΟΣ με ερμηνεύτρια τη Ματίνα Μάστορα και τον Δημήτρη Παναγούλια στα κρουστά. Διασκευάζουν γνωστά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια τα οποία κυκλοφορούν στον ομώνυμο δίσκο "Nostos".  Συνεργασίες στη δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις: Αλερετούρ, Άγαμοι Θύται, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Στάθης Παχίδης, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τάκης Βούης, Λευτέρης Χριστοφής, Γιώργος Φραντζολάς, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Μαγγίνας, Τηλέμαχος Μούσας, Νίκος Ζούδιαρης,Τάκης Φαραζής, Chico Freeman, Blaine Reininger, Balkanatolia, Roland Hofman, Peter Saltsev, Paul Wertico, κ.α.

 

Ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1996. Σπουδάζει Ανώτερα Θεωρητικά (Σύνθεση) της μουσικής με τον Α.Δεβετζή στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξ/πολης και ταυτόχρονα φοιτά  στο τμήμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΔΠΘ. Γράφει και ερμηνεύει δική του μουσική από μικρή ηλικία και εργάζεται σαν μουσικός και ενορχηστρωτής. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο.

 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

14ης Μαΐου 63

Αλεξανδρούπολη, Έβρος 68100 

 

 

 

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps