«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μας κάνει υποδείξεις για το τι θα κάνουμε με τα λιμάνια». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη και τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε νέα συμφωνία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα υπαγορεύει του όρους αξιοποίησης των λιμένων, και έγινε αποδέκτης παραπόνων από μερίδα εργαζομένων.


Στη ρητή διαβεβαίωση πως η Λιμενική Ακαδημία θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε την πορεία εξέλιξης του ζητήματος ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν επίσης η εκμετάλλευση της δυτικής χερσαίας ζώνης και ο σταθμός LNG, με τον Υπουργό να ανακοινώνει ότι ο δήμος θα λαμβάνει κέρδη από την αξιοποίηση του λιμένα.


Με αναβρασμό, φωνές, ανοιχτές διαφωνίες και πολύ μεγάλη ένταση, διεξήχθη η έκτακτη λαϊκή συνέλευση, με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση της ευρύτερης περιοχής, στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας. Οι κάτοικοι μιλούν ανοιχτά για έντονες μυρωδιές και ζητούν –μεταξύ άλλων- απαντήσεις από τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, απαιτώντας μάλιστα επίσημα και ανεξάρτητα από αυτές, στοιχεία που θα καταδεικνύουν το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία. 


Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τέθηκε για ακόμη μια φορά, το γεγονός της κράτησης των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών στην Αδριανούπολη. «Είναι γελοίο να λέμε ότι 2 έλληνες αξιωματικοί που έκαναν ένα λάθος απείλησαν την Τουρκία», διαμήνυσε ρητά ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ, με την άποψή του να λαμβάνει της απόλυτης στήριξης και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.


Ηχηρό μήνυμα στη γείτονα, έστειλε από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν. Δε παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης», ανέφερε ρητά ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτη την Τουρκία, σε μια εποχή που οι σχέσεις των δυο χωρών, διέπονται από κρίση με φόντο –κυρίως- το Αιγαίο.


«Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ως δημοσιογραφική πληροφορία,  ωστόσο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι βάσιμη». Αυτό -μεταξύ άλλων- δήλωσε ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτος», αναφορικά με τις φήμες που θέλουν την Αλεξανδρούπολη να συνδέεται αεροπορικά με το Τελ Αβίβ. Όσον αφορά, στα υφιστάμενα  δρομολόγια από και προς Κύπρο, αυτά θα μειωθούν για λόγους βιωσιμότητας της εταιρίας που τα εκτελεί.


«Ο νομός Έβρου παρουσιάζει πληθώρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ωστόσο τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η Εφορία Αρχαιοτήτων είναι πολλά» Αυτά -μεταξύ άλλων- δηλώνει η προϊσταμένη της Εφορίας του νομού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Μια Ημέρα, που έχει καθιερωθεί από την UNESCO, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την προστασία του πολιτισμού.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps