Πολύωρη και με αναφορές και προτάσεις για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων της Σαμοθράκης, ήταν η συνεδρίαση του Διαδημοτικού Συμβουλίου. Έγινε συζήτηση για τις μέχρι τώρα ενέργειες και τη συνδρομή από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια αλλά και την Πολιτεία. Οι πληγέντες ζήτησαν λύσεις σε θεμελιώδη προβλήματα, όπως αυτό της ύδρευσης του νησιού αλλά και της ανεξέλεγκτης ροής λυμάτων στη Χώρα. Η συνεδρίαση κατέληξε μεν σε κοινές προτάσεις, ωστόσο κατέστη σαφές πως η πορεία της επιστροφής του νησιού σε συνθήκες κανονικότητας θα είναι μακρά.


Με τη συζήτηση, αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διαδημοτικού Συμβουλίου. Παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Ο Χρήστος Λαμπρίδης μίλησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα Λιμάνια των Θέρμων και της Καμαριώτισσας, υπογραμμίζοντας πως το Υπουργείο αξιολογεί θετικά την προοπτική διασύνδεσης με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Το διαδημοτικό κατέληξε σε πρόταση που είχε στο επίκεντρο την εν λόγω γραμμή, έπειτα από συζήτηση περίπου 2,5 ωρών.


"Τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά στην αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνουν διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του σε εμπορευματικό επίπεδο ", αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ναυτιλίας εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένος.


Τη δικαστική οδό παίρνει το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, αφού οι γονείς των μαθητών του 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, σκοπεύουν να καταθέσουν υπόμνημα στην εισαγγελία το την ερχόμενη Δευτέρα. Αντιπροσωπεία γονέων συναντήθηκε με τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος.


Οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης αλλά και η Ιερά μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αποτελούν τους τρεις πρώτους και βασικούς εταίρους στην υπό διαμόρφωση ενεργειακή Κοινότητα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που θα δίνει τη δυνατότητα ιδιοπαραγωγης και ιδιοκαταναλωσης ενέργειας, το οποίο θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.


Δωρεάν ψηλάφηση στήθους και μαστογραφία θα προσφέρει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Έβρου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Τα μέλη του Συλλόγου, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, μοιράζοντας τα ροζ κορδελακια, και προτρέποντας όλες τις γυναίκες να μην αμελούν την ετήσια εξέταση ανεξαρτήτου ηλικίας.


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων», ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το σεμινάριο γίνεται με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.


Διάλεξη πραγματοποίησε ο μουσικολόγος Άγγελος Μπέντης με θέμα τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική. Η διάλεξη είχε τον τίτλο «Ιστορικές, μουσικολογικές και αισθητικές προσεγγίσεις στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική».


Ο οδικός χάρτης των αλλαγών στην Ευρώπη, το Brexit, το Μεταναστευτικό και η Σχέση με της Ένωσης με την Τουρκία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής. Εξερχόμενος από αυτή, ο Πρωθυπουργός εστίασε στις ροές μέσω του Αιγαίου αλλά και στις Παραβιάσεις της γείτονος, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν ληφθεί αποφάσεις, για τη μέθοδο μετουσίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps