30 νέους σπουδαστές θα υποδεχθεί από τη νέα σχολική χρονιά το ΙΕΚ Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια ειδικότητα που δεν σταματά να έχει ζήτηση, σύμφωνα με τον διευθυντή της σχολής, και που παρέχει εκπαίδευση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.


7ο Φεστιβάλ Μαρωνείας - Σαπών  2017

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 14:29

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ 2017 «ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Ο τόπος μας κουβαλά μία ακριβή μακραίωνη ιστορία. Ο  πολιτισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαχρονικής και ανεξίτηλης πορείας αναφαίρετο κομμάτι της ύπαρξής μας.

Το 7ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών φέτος δίνει ένα άλλο στίγμα στον πολιτισμό μία σειρά από εκδηλώσεις ταξιδεύει ,για μία ακόμη φορά στον χώρο και στον χρόνο: Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους, Σάπες, Μαρώνεια, Ξυλαγανή, Κασσιτερά ,Αρίσβη ,Αμάραντα ,Προσκυνητές ,Μαρώνεια αποτελούν τους φετινούς σταθμούς του ταξιδιού.

Κλασσική μουσική ,αρχαία λυρική ποίηση, έντεχνη ,σύγχρονη, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, θέατρο …

Σας περιμένουμε όλους και όλες σε αυτό  το ταξίδι

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά: 

preview


Το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνει την 1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στις 28-29-30 Ιουλίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ. "Δασικό Χωριό Παγγαίου" στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Απώτερος σκοπός της Ευρωπαϊκής Γιορτής ΚΑΛΟ είναι η προώθηση της συνεργασίας και της δικτύωσης των φορέων κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία και τα οφέλη της.

Η  εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα περιλαμβάνει μια σειρά από  δράσεις όπως:

o Υπαίθριο εκθετήριο κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό

o Ενημερωτικά και βιωματικά εργαστήρια από φορείς κοινωνικής οικονομίας 

o Δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές-περιβαλλοντικές εκδρομές

o Καλλιτεχνικές συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις

o Φιλοξενία και κατασκήνωση συμμετεχόντων

Η είσοδος στις εκδηλώσεις και στην κατασκήνωση είναι δωρεάν. 

Τα εγκαίνια της  εκδήλωσης  θα γίνουν το Σάββατο 29 Ιουλίου,  στις 9.00 μ.μ. με την παρουσία εκπροσώπων από το Υπουργείο Εργασίας της Ελλάδας, το Υπουργείο Εργασίας της Βουλγαρίας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Δήμο Παγγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  είτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του δικτύου: http://www.diktyokoinsepamth.gr/  και τη σελίδα μας στο facebook : http://www.facebook.com/diktyokoinsepamth/

 

preview

 


Κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι, ο διορισμός των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ με την 8/1997 προκήρυξη, πραγματοποιείται, ανεξαρτήτως τυχόν πρόσθετων προσόντων που απαιτούνται από τις οικείες οργανικές διατάξεις των φορέων διορισμού και σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις.

 

   Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σε φορείς του δημοσίου από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998, η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει ότι ο διορισμός των ως άνω επιτυχόντων, αν δεν μπορεί να διενεργηθεί σε κενές οργανικές θέσεις, πραγματοποιείται ανεξαρτήτως τυχόν πρόσθετων προσόντων που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις των φορέων διορισμού, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες καταργούνται αυτοδικαίως με την καθ' οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση από αυτές.

    Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, στο οποίο έχει κατατεθεί η εν λόγω διάταξη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, είπε ότι η τροπολογία έρχεται να καλύψει ένα κενό στη διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998.

   «Όπως είναι γνωστό, με νομοθετική ρύθμιση έχει αποκατασταθεί μια αδικία, καθώς άνθρωποι που είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επί 20 χρόνια ήταν ξεχασμένοι από το κράτος», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε πως οι περισσότερες από αυτές τις προσλήψεις έχουν ήδη γίνει αλλά για την κάλυψη αυτών των θέσεων στις οποίες θα πάνε οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες - θέσεις σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας - προβλέπονται σήμερα μερικά αυξημένα προσόντα που δεν είχαν προβλεφθεί στο διαγωνισμό του 1998 και αφορούν το μάθημα των αγγλικών.

    «Αυτό που ρυθμίζουμε σήμερα είναι να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να απορροφηθούν στις υπηρεσίες που έχουν μεγάλη ανάγκη σήμερα, ώστε να μην είναι απαιτείται αυτό το προσόν που δεν ήταν τότε απαίτηση του διαγωνισμού, για τη σημερινή τους τοποθέτηση» είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διευκρίνισε ότι το ανωτέρω προσωπικό θα απορροφηθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι ανάγκες των οποίων για στελέχωση είναι εξαιρετικά μεγάλες.

 

   Με άλλες τροπολογίες που κατατέθηκαν, από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ:

   -Επεκτείνεται το δικαίωμα της άδειας των είκοσι δύο (22) ημερών σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό). Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down. Η επέκταση της άδειας αυτής θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των γονέων, οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητα εξαντλούν την κανονική τους άδεια ή και καλούνται να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για τη φροντίδα των τέκνων με αυτισμό, τα οποία χρειάζονται εξίσου τη συνεχή και συστηματική φροντίδα.

   -Ορίζονται οι λεπτομέρειες συγκρότησης και λειτουργίας της ειδικής τριμελούς επιτροπής ενστάσεων του ΑΣΕΠ. Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η εξέταση των ενστάσεων κατά αρνητικών αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αναφορικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της Υπηρεσίας του υπαλλήλου.

   -Καλύπτονται οι αυξημένες απαιτήσεις του Έλληνα Επιτρόπου, οι οποίες καθιστούν αναγκαία τη στελέχωση του γραφείου του με επιπλέον προσωπικό.

 

   Ειδικότερα, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου και ευαίσθητου χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης που διαχειρίζεται, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του γραφείου του με έναν (1) ειδικό συνεργάτη ή ειδικό σύμβουλο και έναν (1) αποσπασμένο υπάλληλο για την κάλυψη των αναγκών γραμματειακής υποστήριξης.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


 

«Είμαστε στο πλευρό σας, θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία ξεκίνησε τον μαραθώνιο επαφών του στην Αθήνα.

 Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία, η οποία δόθηκε εκ μέρους του ΔΝΤ, των δανειστών μετά από τα 140 μέτρα που ψηφίστηκαν από την Ελλάδα.

 «Η Ελλάδα, βρίσκεται σήμερα σε μια εξαιρετική θέση, το ΔΝΤ επίσης έχει συμφωνήσει με αυτό. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές» σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι σηματοδοτείται μια νέα φάση στις σχέσεις της, τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με την διεθνή Κοινότητα.

 Ωστόσο, παρατήρησε ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής, χρειάζεται συνέχεια της προσπάθειας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε έναν χρόνο περίπου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρακολουθούμε, αγαπάμε αλλά θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες, ώστε να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, θα συνεχίσουμε να σας βοηθούμε και αυτό θα το μεταφέρω κατά τις επικείμενες συναντήσεις μου με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Στουρνάρα».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «η Κομισιόν και εγώ είμαστε στο πλευρό σας. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διευκόλυνση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την χώρα μας.

«Μην ξεχνάτε ότι αυτό που κάνατε για την Ελλάδα και εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι κάτι που αφορά την Ευρωζώνη, κάτι που αφορά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί εάν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα ήταν κάτι που θα έβλαπτε την πορεία όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλης της Ευρωζώνης. Επομένως, το επαναλαμβάνω. Όσα κάνατε, όσα έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι και για το μέλλον, και για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ίδιας της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί.

«'Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο. Και περιμένουμε με βάση τον χρόνο που έχουμε συμφωνήσει, ότι όταν θα έρθει η ώρα αυτή και από την πλευρά των εταίρων μας, θα γίνει αυτό που πρέπει σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Πρόεδρος.

 Όπως υπενθύμισε, όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη ακόμα του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου- ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- άρα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν θα έρθει ο καιρός. «Μέχρι τότε, επαναλαμβάνω, η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές τις υποχρεώσεις όπως συμφωνήσαμε» σημείωσε. 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της προσπάθειας για να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup και συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποκτήσει θεσμική υπόσταση, πολύ πιο ισχυρή, από αυτή που έχει σήμερα. 

«Είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα προσαρμογής στους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου» επισήμανε και παρατήρησε ότι η θεσμική ενίσχυση του Eurogroup, η πλαισίωση του Eurogroup με κανόνες Δικαίου, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να λειτουργεί είναι και προς όφελος του ιδίου του Eurogroup.

Τέλος, συνεχάρη τον κ. Μοσκοβισί για τον τρόπο που έχει ασκήσει τα καθήκοντά του γενικότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αρμόδιος Επίτροπος.

 «Έχετε αποδείξει ότι δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης, αλλά έχετε ένα όραμα γενικά ως προς τον τομέα τον οποίο διαχειρίζεστε. Και εύχομαι πραγματικά όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνετε, αυτό το όραμα που έχετε που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ισχύ της, την εικόνα της, εύχομαι όταν έρθει η ώρα όλα αυτά να σας αναγνωριστούν, όπως αρμόζει στην δικιά σας προσωπικότητα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Στο ΕΣΡ οι τέσσερις καναλάρχες

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 11:55

ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΚΡΟΑΣΗ

Tέσσερις ιδιοκτήτες καναλιών έχουν ζητήσει ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θα τους δεχτεί αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών οι καναλάρχες -Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς και Κυριακού- έχουν ζητήσει ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και σύμφωνα με πληροφορίες θα τους δεχτεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Η  ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται να εκδώσει και τη σύμφωνη γνώμη της σχετικά με την κατώτατη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις επτά άδειες που θα προκηρύξει προσεχώς και συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι για αύριο Τετάρτη, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την περιβόητη αδειοδότηση των καναλιών που εξακολουθεί να εκκρεμεί.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr 


Ο πήχης του 4,95%

Αθήνα

Το μεσημέρι θα κλείσει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014. 

«Κλειδί» στην όλη προσπάθεια είναι το επιτόκιο δανεισμού: στόχος του ΥΠΟΙΚ να είναι κάτω από το 4,95% του 2014.

Σύμφωνα με έναν από τους αναδόχους, οι «αρχικές σκέψεις» είναι για επιτόκιο 4,875%, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι πολλαπλάσιο του 1,2% με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα από τον ESM.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΧΑΑ, ανέφερε πως για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου επιλέχθηκαν οι τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC.

Όσον αφορά τους κατόχους των ομολόγων που λήγουν το 2019 (τα οποία είχαν εκδοθεί με επιτόκιο 4,75%), προσκλήθηκαν να τα ανταλλάξουν προς το 102,6% της ονομαστικής τους αξίας με ωρίμανση το 2022.

Η αποτίμηση του τίτλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου, ενώ η εκκαθάριση θα γίνει την 1η Αυγούστου.

 

ΠΗΓΗ: news.in.gr


Τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, επισκέφτηκε ανήμερα της 43ης Επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος. Τα μηνύματά τους με αφορμή την Ημέρα έστειλαν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Όσα δήλωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ευθύς αμέσως.


Οι δικαστές δε δέχονται οδηγίες ούτε εξαρτώνται από τα όργανα των άλλων δυο εξουσιών. Τους καλώ να συνεχίσουν αγνοώντας επιθέσεις και επηρεασμούς». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κύριος Νίκος Σακελλαρίου έκανε λόγο για θεσμική κρίση που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προβαίνοντας στη συγκεκριμένη αυστηρότητα δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps