Άγγιξαν τους 4.000 οι μικροί και μεγάλοι δρομείς που συμμετείχαν στο πολυαναμενόμενο run greece, που διεξήχθη για 4η συνεχή χρονιά στην Αλεξανδρούπολη. Αθλητές, γονείς, παιδιά και άτομα με αναπηρία, φόρεσαν τα αθλητικά τους, λαμβάνοντας μέρος σε έναν αγώνα για καλό σκοπό, στέλνοντας το μήνυμα της θέλησης και της αισιοδοξίας.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η διοργάνωση του run greece στην Αλεξανδρούπολη. Οι αγώνες ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί της Κυριακής, με την κούρσα των 10 χλμ, ενώ στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά πλήθος πολιτών από όλο το νομό Έβρου, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκαν τα εγκαίνια του μουσείου Στέφανου Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα του δήμου Ορεστιάδας. Στην αντιφώνησή του ο προκαθήμενος της της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφερε πως το μουσείο θ’ αποτελέσει όχι μόνο τόπο εκθέσεως προσωπικών αντικειμένων και ενθυμημάτων της οικογένειας Καραθεοδωρή αλλά και ως οφείλει να είναι κάθε μουσείο διδασκαλείο της ιστορίας του τόπου και της λαμπρής παράδοσης του γένους μας το οποίο ανέδειξε ανά τους αιώνες πολλές και εξεχούσες προσωπικότητες.


Πάμε να παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από την πατριαρχική θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων αλλά και το μνημόσυνο που τελέστηκε για τον Στέφανο Καραθεοδωρή.


Την αυθαίρετη όπως τη χαρακτήρισε, αντικατάσταση του όρου γενοκτονία με εκείνον της καταστροφής, κατήγγειλε στη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και αναπλ. τομεάρχης εσωτερικών, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Βουλευτής ζήτησε από το προεδρείο την άμεση αποκατάσταση του όρου, καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σημασίες, με τον όρο γενοκτονία να αποδίδει την πλήρη διάσταση της πραγματικότητας


Για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πλοήγηση στο διαδίκτυο, θα μιλήσει ο πρώην Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εΕγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Ο ίδιος, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της λέσχης Αλεξανδρουπολιτών. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται κυρίως σε γονείς αλλά και παιδιά, και θα έχει ελεύθερη είσοδο.


"Η διοργάνωση έχει ήδη μετατραπεί σε θεσμό, αφού έχει ήδη προγραμματίσει τη διεξαγωγή της και την επόμενη χρονιά", δήλωσε ο πρόεδρος του γυμναστικού συλλόγου "φοίνικας", μετά το πρώτο διεθνές πρωτάθλημα βόλεϊ που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου. Στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία.


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Τρίπολη, μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, καθώς και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για την 196η επέτειο της Άλωσης της Τριπoλιτσάς.


Την εκτίμηση ότι οι σημερινές εκλογές στη Γερμανία δεν πρόκειται να προκαλέσουν τέτοια αλλαγή των συσχετισμών ώστε να επηρεάσουν τη στρατηγική του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Θα πρέπει να υπάρξει μία ιδιαίτερα μεγάλη πολιτική έκπληξη με μεγάλη ενίσχυση κομμάτων με ακραίες αντιλήψεις, για να δούμε στρατηγική στροφή της Γερμανίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.


Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" κορυφώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με την ομιλία του γενικού γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps