Φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πόντου, επέδωσαν για ακόμη μια χρονιά σύσσωμοι οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης. Στην «μαύρη» επέτειο μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το σύνολο αρχών & θεσμικών, δοξάζοντας τους νεκρούς πολεμιστές, και όλους όσους έχασαν τραγικά τη ζωή τους, ο χαμός των οποίων διαμόρφωσε την Ελλάδα του σήμερα.


Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και αφύπνισης των μνημών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο της μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Με πλήθος ομιλιών, τραγουδιών κι ενός θεατρικού διανθίστηκε η εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με λαμπαδηφορία προς το μνημείο των αγωνιστών του Πόντου.


Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα για ακόμη μια χρονιά, στην 23η δεξιοτεχνία αυτοκινήτων που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά έλαβαν μέρος 41 διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα, που μπροστά από πλήθος μικρών και μεγάλων, επέδειξαν τις ικανότητές τους.


Ένα πενθήμερο αφιερωμένο στην αιμοδοσία, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για σειρά δράσεων ενημέρωσης αλλά και πολιτιστικών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Προς την ίδια κατεύθυνση, πρόκειται να λάβει χώρα και το Πανέβριο συνέδριο στην Ορεστιάδα.


Με μεγάλη συμμετοχή, μνήμες και εικόνες που αναβίωσαν και με την υπόσχεση για ένα εξίσου «ηχηρό» παρόν, τα μέλη του Συλλόγου Καππαδοκών Νομού Έβρου « Οι Τρεις Ιεράρχες», πραγματοποιήσαν την εκδήλωση αφιερωμένη στα 40 χρόνια προσφοράς του στον Πολιτισμό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που εντάχθηκε στο οργανόγραμμα των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης, επισημάνθηκε η τεράστια σημασία της γνώσης του παρελθόντος, για τη χάραξη των βημάτων ενός στέρεου μέλλοντος.


Εγκαινιάστηκε η 25η πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» και θα διαρκέσει έως την 20η Μαϊου. Η έκθεση περιλαμβάνει 90 εκθέτες από την περιφέρεια και επικεντρώνεται στο να αναδείξει ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και πωλούν αγροδιατροφικά τοπικά προϊόντα.


«Η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας θα γίνει με σταδιακές παρεμβάσεις, ύψους 240.000 ευρώ». Αυτό -μεταξύ άλλων- επισήμανε ο αντιδήμαρχος των Φερών Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, σημειώνοντας πως σε πολλά σημεία το δίκτυο χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Ο ίδιος τόνισε, πως ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση έχει να διαδραματίσει και η περιφερειακή αρχή.


Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν τα νομαρχιακά τμήματα ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ του Έβρου, στην πανελλήνια απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 30 Μαΐου. Στα συλλαλητήρια θα συμμετάσχει πλήθος φορέων, με κοινά αιτήματα, κυρίως ενάντια στην κυβερνητική οικονομική πολιτική.


Σε αγώνα απέναντι στις εξαρτήσεις καλεί γονείς και μαθητές η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ δηλώνοντας ρητά την αντίθεση της σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης οποιασδήποτε μορφής εξαρτησιογόνας ουσίας. Η υποκίνηση των παραπάνω δηλώσεων προκύπτουν τόσο από το νομοσχέδιο σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης όσο και από το 1ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Κάνναβης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps