Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει για τρίτη φορά στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής και με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Θρακικό πέλαγος. Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα» θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.

Θέμα του προγράμματος είναι η σημασία της θάλασσας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του πολιτισμού, τον πολιτιστικό πλούτο που βρίσκεται θαμμένος στον βυθό της θάλασσας και η ανάγκη διατήρησης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Είσοδος ελεύθερη.

Ημέρα: Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ώρα: 18:00 – 20:00

Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, Α. Συμεωνίδη 4

Ηλικία: 7-11 ετών

Τηλ. επικοινωνίας: 2531022411

Πληροφορίες: Νάγια Δαλακούρα

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Χρύσα Καραδήμα

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, ενημερώνει τους δημότες, για το πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του ΕΣΠΑ για το 2017-2018, που αφορά και στη συμμετοχή των παιδιών  ηλικίας 5 έως 12 ετών, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την εκτύπωση της «Αίτησης- Δήλωσης» που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, θα ξεκινήσουν να συμπληρώνονται από σήμερα 24/05/2017 έως και τις 9/06/2017 στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ. (Για τα δικαιολογητικά, μπορούν να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της σελίδας eetaa.gr  ή μέσω της ΔΚΕΠΠΑΚ.)

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών σχετικά με το Πρόγραμμα, η ΔΚΕΠΠΑΚ  λειτουργεί καθημερινά από Τετάρτη 24 Μαΐου έως Παρασκευή 09 Ιουνίου από 08:00 έως 14.30.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε στο τηλ: 2531031022 ή απευθυνθείτε στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ στην οδό Κούλογλου 14 ή στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στο Μουσικό Σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες, μπορούν να κάνουν και απευθείας Ηλεκτρονικά την αίτηση, εφόσον το επιθυμούν έως και 9/06/2017 και ώρα 24:00 (βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου) και να τα στείλουν ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Ή ΜΕ COURIER στη διεύθυνση ΕΕΤΑΑ - ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ Γραφείο Αθηνών (Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα),

 

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ

 

    ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    Δημοτική  Κοινωφελής  Επιχείρηση

          Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής         

                

           Ταχ. δ/νση : Κούλογλου 14, 69100, ΚΟΜΟΤΗΝΗ

           Τηλέφωνο: 2531031022

           FAX: 2531030644

           E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


 

 

Ο στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής ενεργειακός και διαμεκακομιστικός κόμβος, ως σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, αλλά και ένας κόμβος ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ενέργεια είναι η «αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής για την επόμενη μέρα και η προστασία του περιβάλλοντος απαράβατη προϋπόθεση για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ιδιαίτερα για τον τομέα της ενέργειας επισήμανε ότι μπορεί να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική ισχύ της Ελλάδας.

 

Τα επόμενα βήματα

 

Όπως είπε ο ίδιος:

* Εξελίσσεται γρήγορα η κατασκευή του TAP. Προχωρά με ταχύτητα ενός χιλιομέτρου την ημέρα.

* Προχωρά η επένδυση στη Ρεβυθούσα και η κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στην Αλεξανδρούπολη.

* Επεκτείνεται μέσω TAP η χρήση φυσικού αερίου σε νέες περιοχές στην Ελλάδα.

* Υπογράψαμε κοινή συμφωνία για τον East Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη.

* Προχωρά ο αγωγός μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας.

* Προωθείται η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Διερευνώνται οι μορφές συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

* Η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής - Κυκλάδων αποτελεί έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

Τα τιμολόγια ρεύματος

Η διασύνδεση των νησιών και το νέο πλαίσιο για τις ΑΠΕ διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ, οι οποίες επιβαρύνουν σήμερα όλους τους καταναλωτές.

 

Οι δασικοί χάρτες

Είναι ένα στοιχειώδες εργαλείο εκσυγχρονισμού που προχωρά μετά από 40 χρόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Είναι δύσκολη δουλειά, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέφευγαν ως ο διάβολος το λιβάνι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όπου υπάρχουν και προχωρούμε στην αποτύπωση όλων των στοιχείων σε μία βάση, κάτι απαραίτητο για την προσέλκυση και επενδύσεων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το κτηματολόγιο, ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 36 συμβάσεις κτηματογράφησης που αφορούν το 22% των δικαιωμάτων. Στόχος είναι ως το 2020 όλα να έχουν ολοκληρωθεί.

Το 2020 κάθε πολίτης θα ξέρει με εύκολο τρόπο, από τον υπολογιστή του, τι μπορεί να κάνει σε μια έκταση σε κάθε σημείο της χώρας. 

 

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου

Εξάλλου, τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο χερσαία και ένα θαλάσσιο οικόπεδο θα υπογραφούν αύριο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτήν την εξέλιξη «σημαντική» και τόνισε πως ταυτόχρονα «προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση παλιών, αλλά και νέων θαλάσσιων οικοπέδων, είτε αφορούν την περιοχή του Ιονίου, είτε νοτίως και δυτικώς της Κρήτης και μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ενεργειακοί κολοσσοί».

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενεργοποιείται η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε αιολικά πάρκα, όπως επεσήμανε ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ: real.gr


Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. της Δ/νσης Περιφέρειας Μακεδονίας-Οράκης/Περιοχής Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες αυτής στο Υποπρακτορείο Σαμοθράκης, που εδρεύει στο Νομό Έβρου και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

1 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων (Εναερίων -Υπογείων Δικτύων)

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «30-03-2017» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος. Για την απόδειξη της αναπηρίας του ίδιου ή συγγενικού προσώπου θα πρέπει να προσκομίζονται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στα σημεία 17 και 18 του Κεφαλαίου ΙΙ του Παραρτήματος ΣΟΧ με σήμανση έκδοσης 30-03-2017.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)», με σήμανση έκδοσης 30-03-2017.

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια   αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Αλεξανδρούπολης, Καποδιστρίου 24, Τ.Κ. 68132 - Αλεξανδρούπολη, απευθύνοντάς την στον Τομέα Υποστήριξης, υπόψη: κυρίας Δεληγιάννη Βασιλικής, (τηλ. επικοινωνίας: 25510- 53504).

 

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήματα της υπηρεσίας μας (στο Υποπρακτορείο Σαμοθράκης και στην έδρα της Περιοχής Αλεξανδρούπολης) καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των Δήμων Σαμοθράκης όπου προκηρύσσεται η θέση και Αλεξανδρούπολης στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση β) στο δικτυακό τόπο του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, www.deddie.gr γ) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες—Έντυπα -Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου (ΣΟΧ)• δ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής : Πολίτες— Έντυπα-Διαδικασίες     Διαγωνισμών Φορέων Ορ.Χρόνου (ΣΟΧ).

Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2017

Παράρτημα

Έντυπο Αίτησης

 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 24/05/2017 έως και 02/06/2017

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


Νέο χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού για τους αγρότες αλλά και τα νοικοκυριά φέρνει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θεσπίζει κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος.

Η επιβάρυνση για τους αγρότες μπορεί να φτάνει και τα 6 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο και αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ τα νοικοκυριά θα δουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς τους από το 2018. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες η χρέωσή του δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού που καταναλώνεται. Παράλληλα, υποχρεούνται οι πάροχοι ύδατος για αγροτική χρήση «να μεριμνήσουν για τη σταδιακή τοποθέτηση υδρομετρητών στο σύνολο των χρηστών του δικτύου εντός τριετίας», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το μέτρο δεν αναμένεται να ισχύσει πριν από το 2020.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένοι θα είναι οι αγρότες που διαθέτουν μεγάλες εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες που απαιτούν πολύ νερό, καθώς το τέλος άρδευσης εφαρμόζεται ανά στρέμμα καλλιέργειας και ανά κυβικό μέτρο. Ένας καλλιεργητής από το 2020 θα πρέπει να πληρώνει εξτρά 6 ευρώ ανά στρέμμα για να συνεχίσει την καλλιέργειά του.

Ακολουθεί το βαμβάκι με απαιτήσεις σε νερό 550 κυβικά μέτρα ανά στρέμμα κι έπονται η βιομηχανική τομάτα και τα τεύτλα με 520 κυβικά μέτρα ανά στρέμμα. Λιγότερο νερό χρειάζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιά, ροδακινιά, αμπέλια σε ημιορεινές περιοχές), οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται στα 200 κυβικά μέτρα το στρέμμα και ακολουθούν τα κηπευτικά με 150 κυβικά μέτρα το στρέμμα εξαιτίας της εναλλαγής καλλιεργειών.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 11 της απόφασης που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, «ο τρόπος τιμολόγησης από τους παρόχους των υπηρεσιών για αγροτική χρήση στους τελικούς χρήστες γίνεται βάσει μικτού συστήματος χρέωσης. Το σύστημα χρέωσης αποτελείται από δύο μέρη:

α) ένα σταθερό τέλος και

β) ένα μεταβλητό τέλος ανά μονάδα νερού (ογκομετρική χρέωση ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης νερού), το οποίο αυξάνεται βάσει της αύξησης της κατανάλωσης.

Το σταθερό τέλος εφαρμόζεται στην άρδευση ανά στρέμμα καλλιέργειας. Τα μεταβλητά τέλη ανά κυβικό μέτρο εφαρμόζονται στους χρήστες ανάλογα με τη μετρηθείσα ποσότητα του ύδατος για αγροτική χρήση που καταναλώθηκε. Στα μεταβλητά τέλη περιλαμβάνεται και το περιβαλλοντικό τέλος».

Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η καταμέτρηση του ύδατος για άρδευση ώστε να γίνεται χρέωση ανά κυβικό μέτρο, και μέχρι όλοι να τοποθετήσουν υδρομετρητές -το αργότερο μέχρι το 2024-, ο πάροχος εκτιμά την ποσότητα του ύδατος που καταναλώθηκε είτε κατά έκταση γης και είδος καλλιέργειας, καθώς και μέθοδο άρδευσης, είτε κατά χρόνο χρήσης του αρδευτικού νερού.

 

Τι αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύσαν πρώτα τα dikaiologitika news (δείτε όλη την απόφαση)

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους πραγματοποιείται ετησίως λαμβάνοντας υπόψη και τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, από τον πάροχο υπηρεσιών ύδατος.

Ο προσδιορισμός του χρηματοοικονομικού κόστους γίνεται για όλες τις υπηρεσίες ύδατος (ύδρευση, άρδευση, παροχή νερού για βιομηχανική χρήση, πότισμα χώρων πρασίνου, χρήσεις αναψυχής, αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων κ.λπ.).

 

Γενικοί κανόνες προσδιορισμού του Περιβαλλοντικού Κόστους

Το Περιβαλλοντικό Κόστος προσδιορίζεται σε επίπεδο Υδατικού Συστήματος (ΥΣ) ή ανά ομάδα ΥΣ και προκύπτει από τον προσδιορισμό του κόστους των Συμπληρωματικών Μέτρων του Προγράμματος Μέτρων του εκάστοτε ισχύοντος Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ΛΑΠ)

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ

Κοινή διαδικασία τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος

Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γνωστοποιεί, έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, στους παρόχους υπηρεσιών ύδατος καθώς και στους οικείους ΟΤΑ Α' βαθμού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος πόρου ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στους τελικούς χρήστες.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, από το 2018 και μετά, εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους, προσδιορίζουν τα τιμολόγιά τους και κοινοποιούν τη σχετική απόφαση στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία εκδίδει συστάσεις, εφόσον απαιτείται και ενημερώνει σχετικά την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

Για τον προσδιορισμό των τιμολογίων οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προς τελικούς χρήστες λαμβάνουν υπόψη, πέραν του χρηματοοικονομικού κόστους και το περιβαλλοντικό κόστος καθώς και το κόστος πόρου. Στα τιμολόγιά τους αναγράφεται υποχρεωτικά, με διακριτό, ευκρινή και εύληπτο τρόπο, το "περιβαλλοντικό τέλος". Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την χρηματοδότηση των σχετικών Συμπληρωματικών Μέτρων.

Από το ανωτέρω ποσό, το 2,5% παρακρατείται από τους παρόχους, για ίδιο λογαριασμό, με εξαίρεση τις πολυμετοχικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης που είναι «εισηγμένες» στο χρηματιστήριο, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, έναντι του κόστους παροχής των σχετικών υπηρεσιών.

Στις περιπτώσεις των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΥΑΘ ΑΕ ή άλλων παρόχων υπηρεσιών ύδατος, η ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού τέλους στα τιμολόγια αυτών των παρόχων πραγματοποιείται κατά τις περιόδους που ορίζονται στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Για τις υδρογεωτρήσεις εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση που το Υδατικό Σύστημα εκτείνεται στα διοικητικά όρια περισσοτέρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται από κοινού.

 

Γενικό πλαίσιο υπηρεσιών

Η τιμολογιακή πολιτική εξασφαλίζει επαρκή ανάκτηση του κόστους και μακροχρόνια βιωσιμότητα των επενδύσεων στον αστικό κύκλο.

Για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, δύναται να προβλέπεται διαφορετικό τιμολόγιο σε ειδικές χρήσεις ύδατος όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δομές προσωρινής υποδοχής/φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, πυροσβεστική.

Πάροχοι υπηρεσιών ύδατος για ύδρευση ή/και αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η ΕΥΑΘ ΑΕ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, η Εταιρεία Παγίων ΕΥΑΘ, οι ΔΕΥΑ, οι ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και λοιποί φορείς που παρέχουν νερό ύδρευσης στους τελικούς χρήστες.

Τα περιβαλλοντικά τέλη επιβάλλονται στους τελικούς χρήστες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης.

1. Τα τιμολόγια προσδιορίζονται από τους παρόχους των υπηρεσιών παροχής νερού ύδρευσης και των υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων (πάγια ή/και ογκομετρική χρέωση) και εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας. Ο προσδιορισμός των τιμολογίων γίνεται κατά τρόπο ώστε τα συνολικά έσοδα να καλύπτουν το συνολικό κόστος των υπηρεσιών ύδατος του συγκεκριμένου παρόχου.

Κάθε πάροχος ορίζει περισσότερες της μίας αύξουσες κλίμακες κατανάλωσης και αντιστοίχως αυξανόμενα κλιμάκια τελών ογκοχρέωσης, προκειμένου να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση του νερού.

H πρώτη κλίμακα κατανάλωσης αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού. Στην πρώτη κλίμακα περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες ποσότητες ύδατος για τη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών (π.χ. πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση). Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην πρώτη κλίμακα παρέχεται σε οικονομικά προσιτή τιμή που μπορεί να προσεγγίζει τη μηδενική.

Για το μέρος εκείνο του πληθυσμού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1, παρ. 4 του ν. 4019/2011, όπως ισχύει, καθορίζονται ευνοϊκότερες τιμές χωρίς να ανατρέπεται η λειτουργία της τιμής ως μέσου αποτροπής της σπατάλης νερού.

Το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στην υψηλότερη κλίμακα κατανάλωσης ορίζεται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση.

Σε κάθε περίπτωση, πιθανά κενά ανάκτησης κόστους που θα προκύψουν θα καλύπτονται από τους υπόλοιπους χρήστες ύδατος του παρόχου.

Στην περίπτωση κατά την οποία, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην απόφαση, δεν εξασφαλίζεται επαρκής ανάκτηση του κόστους, ο πάροχος υπηρεσιών ύδατος υποβάλει στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σχέδιο Εφαρμογής Δράσης στο οποίο εκτίθενται τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της επαρκούς ανάκτησης συμπεριλαμβανομένης τυχόν απόκλισης .

Το Σχέδιο εγκρίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων της ΕΓΥ.

Κάθε πάροχος υποχρεούται να καταγράφει τους χρήστες του, τις ποσότητες ύδατος που παρέχει για κάθε χρήση σε κάθε χρήστη, τα στοιχεία κόστους του και τα έσοδα από κάθε χρήστη.

Η συχνότητα καταμέτρησης των ενδείξεων και περιοδικής τιμολόγησης των ανωτέρω υπηρεσιών διασφαλίζει ότι ενδεχόμενη υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένη περίοδο δεν εξισορροπείται με μειωμένες καταναλώσεις σε προηγούμενη ή επόμενη περίοδο, έτσι ώστε η χρέωση να λειτουργεί ως κίνητρο για ορθολογική κατανάλωση νερού.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


Ο Εμανουέλ Μακρόν θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει μέχρι την 1η Νοεμβρίου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η ισχύς της οποίας επρόκειτο να λήξει στις 15 Ιουλίου και θέλει έναν νέο νόμο για τη μάχη εναντίον της «τρομοκρατικής απειλής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη Γαλλία έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι το κοινοβούλιο θα εξετάσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Νοεμβρίου και εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ένα νομοθετικό κείμενο για την ενίσχυση «της ασφάλειας έναντι της τρομοκρατικής απειλής» ανέφερε η προεδρία μετά τη λήξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την άμυνα.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr


Από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» -δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο- ανέβηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κάνοντας λόγο για πιθανότητα «επικείμενης» απειλής, μία ημέρα μετά από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.

Σε δήλωσή της από τη Downing Street, η κ. Μέι ανέφερε πως δεν μπορεί να αγνοηθεί η πιθανότητα μια ευρύτερη ομάδα ατόμων να συνδέεται με την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Όπως τόνισε, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση ενδέχεται να είναι επικείμενη».

 

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Νωρίτερα, σε δήλωσή της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία η κ. Μέι έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση η οποία δείχνει πώρωση» εναντίον «ανήμπορων να αμυνθούν νέων ανθρώπων».

Η κ. Μέι προήδρευσε της ειδικής κυβερνητικής επιτροπής ασφαλείας Cobra και στη συνέχεια βρέθηκε στο Μάντσεστερ όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε και νοσοκομείο παίδων.

 

22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής ο δράστης

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε συναυλία στο Μάντσεστερ είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα βρετανική αστυνομία.

Η πράξη του 22χρονου κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και σε ένα οκτάχρονο κορίτσι με καταγωγή από την Κύπρο και τον τραυματισμό άλλων 59.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, ανέφεραν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail o Αμπέντι είχε γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά καταγόταν από τη Λιβύη. Γείτονές του οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται μέσω του ελεγχόμενου από το ίδιο πρακτορείου Amaq ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο οι αρχές τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τους ισχυρισμούς του.

Αυτή ήταν η πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 7 Ιουλίου 2005, όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν συνολικά 52 ανθρώπους

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps