«Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανάψουν τα φουγάρα στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας», αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ύστερα από την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου στην ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Τη λειτουργία του εργοστασίου αναμένουν από τις 1 Οκτωβρίου οι παραγωγοί, που έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη συγκομιδή των τεύτλων.


Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το πρόγραμμα «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης», ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την ομοσπονδία, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, Στέφανος Μακρυγιάννης.


Της τάξεως των 180.000 ευρώ, είναι το έργο της νέας γεώτρησης που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου στην περιοχή της Τραϊανούπολης. Το έργο, που έχει ως σκοπό την παραγωγή θερμικής ενέργειας που θα παρέχεται δωρεών στο δήμο Αλεξανδρούπολης για χρήση σε τρεις οικισμούς, εντάσσεται στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών του αγωγού ΤΑΡ.


Ως Ημέρα μνήμης και τιμής των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα γιορτάζεται η 22η Οκτωβρίου. Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου.


Επετειακή συναυλία από την συναυλία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το παρόν έδωσε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.


Από τους 373 δημοτικούς υπαλλήλους, αξιολογήθηκαν οι 116 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα της αξιολόγησης συζητήθηκε μετά από ψήφισμα της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση».


Στην παρουσίαση των υποψηφίων του επιμελητηριακού συνδυασμού «Επιχειρώντας στο μέλλον», προχώρησε ο επικεφαλής και πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να αναζητηθούν και να αξιοποιηθούν ευκαιρίες, προκειμένου να διανοιχθούν νέοι δρόμοι και προοπτικές για την τοπική επιχειρηματικότητα.


Διάλεξη πραγματοποίησε ο μουσικολόγος Άγγελος Μπέντης με θέμα τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική. Η διάλεξη είχε τον τίτλο «Ιστορικές, μουσικολογικές και αισθητικές προσεγγίσεις στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική».


Καταφθάνουν τη Δευτέρα (23/10/2017) στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των δανειστών για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα παραμείνουν για δέκα ημέρες και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στα τέλη Νοεμβρίου, με στόχο το κλείσιμο της διαδικασίας της αξιολόγησης και την υλοποίηση του συνόλου των προαπαιτούμενων, έως το τέλος του 2017.


Στις εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας και της Τοπικής Κοινότητας Μεσόβουνου για το διπλό ολοκαύτωμα από τους ναζί κατακτητές, παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία του χωριού και στη συνέχεια στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των ηρώων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, όπου κατέθεσε στεφάνι.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps