25o Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) και  KOMORUN

25o Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) και KOMORUN

 

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) ανοίγει για 25η φορά τις πύλες του την Παρασκευή στις 19 Μαΐου 2017. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στο στόχο που έβαλε πριν από 24 χρόνια και διοργανώνει και πάλι το συνέδριό της από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2017. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού είναι επετειακό και γιορτάζει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, φιλοξενεί δυο ακόμα διεθνείς διοργανώσεις: το 1ο Διεθνές Συμπόσιο: "Λειτουργική διαχείριση τραυματισμένων ασκούμενων & αθλητών" και την 1η Διεθνή συνάντηση: "Αθλητισμός & Αναπηρία".

Στην πρωτεύουσα της Θράκης θα ταξιδέψουν και φέτος αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου. Οκτώ στρογγυλές τράπεζες, και έξι σεμινάρια[i] με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Μαΐου. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Nicholas Stergiou από το University of Nebraska at Omaha USA, Founding Chair, Distinguished Community Research Chair in Biomechanics, Director, Biomechanics Research Building. Στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18.15, θα μας διαφωτίσει για το πώς «τιθασεύεται» η μεταβλητότητα της ανθρώπινης κίνησης προκειμένου να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 20.10 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Φυσικά στα πλαίσια του Συνεδρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής διεξάγεται και η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής το KOMORUN. Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 09.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων και τον Πρύτανη του ΔΠΘ η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο του KOMORUN, ενώ το απόγευμα στις 17.00, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ..

Στόχοι του συνεδρίου είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας, η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου. Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία, Κίνα και Ρουμανία θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης. Το συνέδριο συνεχίζει να φιλοξενεί όλον αυτό τον κόσμο που θεωρεί πλέον ανάγκη του να βρεθεί στην Ροδόπη για τρείς ημέρες και κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, επενδύει σε μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση και στοχεύει πάντα στην αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων. Η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει ένας σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος. Για ακόμα μια χρονιά το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων. Τέλος όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο τύπου στο τηλέφωνο 2531039685, κιν.6937080878 ή μπορείτε να γράψετε στο e-mail: dgoulima@phyed.duth.gr    Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε στην ιστοσελίδα: www.icpes.gr/programme

 


1)Σεμινάριο Ι - Το ελληνικό τένις στα χρόνια της κρίσης. Προβληματισμοί, προτάσεις «καλών πρακτικών» και επιρροές από το εξωτερικό, 2) Σεμινάριο ΙΙ - Εισαγωγικό σεμινάριο στην ταξινόμηση του παρατριάθλου, 3) Σεμινάριο ΙΙΙ - Μυοπεριτονιακή χαλάρωση – Μεθοδολογία και εφαρμογές, 4) ΣεμινάριοΙΩ - Εφαρμογή προγράμματος άσκησης σε υπαλλήλους γραφείου – Ένα πρόγραμμα Erasmus+ (Στρατηγικές Συμπράξεις, 2014-2016), 5) Σεμινάριο V - Βασική υποστήριξη ζωής - αυτόματη εξωτερική απινίδωση (bls/aed), 6) Σεμινάριο VI - Tai Chi και Qi Gong στην Τρίτη Ηλικία. Πρακτικές, παραδείγματα εφαρμογών και μεθοδολογία για την καλύτερη ποιότητα ζωής, 7) Σεμινάριο VII - FIFA 11+ :  Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προθέρμανσης για πρόληψη τραυματισμών στο ποδόσφαιρο, 8) ΣεμινάριοVIII - Παρα-μπάντμιντον

 

 

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps